Generowanie dzwieku

0

Czy ktos moze wie, w jaki sposob wygenerowac dowolny dzwięk, uzywajac Delphi? Nie mam tu na mysli PC speakera.

0

;( Czytaj wcześniejsz posty. Tam jest wyszukiwarka w prawym górnym rogu. Sampling to to co możesz wykorzystać.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Sampling, sampling i tylko sampling.

Wejdz na :
http://www.relisoft.com/freeware/recorder.html *nagrywanie
http:*web.ict.nsc.ru/~cancel/prwin/ch22c.htm //odtwarzanie
na tych stronach dowiesz sie wiecej (oczywiscie w C++ w WinAPI)

poza tym pozostaje jeszcze sprawa generowania "fali", np:
chcesz sygnał o fali prostokątnej to na przemian włączas sygnał i go obnizasz do 0,
chcesz sinusa to robisz algorytm na generowanie liczb które przedstawiają funkcje sin.

0

leszek napisał:
Czy ktos moze wie, w jaki sposob wygenerowac dowolny dzwięk, uzywajac Delphi? Nie mam tu na mysli PC speakera.

Poszukaj moich postow o strukturze pliku Wave i miksowaniu plikow Wave.

A jesli chcesz odegrac gotowy dzwiek, uzyj PlaySound ('nazwa.wav', 0, SND_NODEFAULT or SND_SYNC); (lub SND_ASYNC jesli program ma sie NIE zatrzymywac na czas odtwarzania dzwieku). Nie zapomnij o uses MMSystem.--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Dzieki, juz mam wszystko co chcialem. {browar}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1