button'y

0

czy mozna wstawic zamiast standardowego prostokacika jakas bitmapke, np jakas elipse? oczywiscie ma ona miec wlasciwosci zwyklego przycisku...--Lardux

0

Jasne. Musisz tylko napisać własny komponent lub uzupełnić istenijące o takie właściwości.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

A nie mozna wykorzystać SpeedButton'a na zakładce Aditional. Klikasz na glyph i wybierasz rysunek.

0

cepa napisał:
A nie mozna wykorzystać SpeedButton'a na zakładce Aditional. Klikasz na glyph i wybierasz rysunek.

To już mu na GG mówiłem :) On chciał jeszcze, żeby to miało kształt elipsy (to chyba najlepiej regiony)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

w najgorszym przypadku wrzucasz *.bmp i usatwiasz właściwość OnClick albo OnDoubleClick
a tak na margineisie to full jest komponnetów które oferują takowe kształty butonnów
np LMD i [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

Przy zwykłym TButtonie można bawić się regionami.
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1