Zdesperowany potrzebuje help...

0

Jak w Borland C++ Builder 5 zmienić rozdzielczość ekranu klikając na button1...
Na przykład z 800x600 na 1024x768....pomocy.

0

Patrz funkcja ChangeDisplaySettings.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Dryobates napisał:
Patrz funkcja ChangeDisplaySettings.
&gt
Wiem że ta funkcja służy do zmiany rozdzielczośći ale nie wiem jak jej użyć...

0

zylka napisał:
Dryobates napisał:
&gtPatrz funkcja ChangeDisplaySettings.
&gt&gt
&gtWiem że ta funkcja służy do zmiany rozdzielczośći ale nie wiem jak jej użyć...
&gt
W FAQ do Delphi masz przykład użycia w Delphi. W C++ jest analogicznie. W Windows SDK jest opisane wszystko w C++.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Dryobates napisał:
zylka napisał:
&gtDryobates napisał:
&gt&gtPatrz funkcja ChangeDisplaySettings.
&gt&gt&gt
&gt&gtWiem że ta funkcja służy do zmiany rozdzielczośći ale nie wiem jak jej użyć...
&gt&gt
&gtW FAQ do Delphi masz przykład użycia w Delphi. W C++ jest analogicznie. W Windows SDK jest opisane wszystko w C++.
&gt
Jeżeli w delphi kod na zmiane rozdzielczości jest następujący:

var
Mode: TDeviceMode;
begin
with Mode do
begin
dmSize:=SizeOf(Mode);
dmBitsPerPel:=16;
dmPelsWidth:=640;
dmPelsHeight:=480;
dmFields:=DM_PELSWIDTH+DM_PELSHEIGHT;
ChangeDisplaySettings(Mode,0)
end;
end;

to jak go przetłumaczyć na język C++?

0

zylka napisał:
&gtto jak go przetłumaczyć na język C++?

To powinno być coś takiego:

LPDEVMODE lpDevMode;

lpDevMode-&gtdmBitsPerPel = 16;
lpDevMode-&gtdmPelsWidth = 640;
lpDevMode-&gtdmPelsHeight = 480;
lpDevMode-&gtdmFields = DM_PELSWIDTH+DM_PELSHEIGHT;
lpDevMode-&gtdmSize = sizeof(lpDevMode);

ChangeDisplaySettings(lpDevMode, 0);

Tylko jest mały problem. Nie piszę w C++ i jeszcze nie wiem jak zarezerwować miejsce dla lpDevMode (wywala błąd przy wywoływaniu) i nie wiem jaki jest odpowiednik pascalowego with Musisz jeszcze z tym poeksperymentować.

A ... ja uruchamiałem to pod BCB 6--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1