Pusty TImage !!!!

2002-08-16 18:31
Micha? ?wito?
0

Jak programowo sprawić aby komponent TImage z pełnego (Zawiera Bitmape czy ikone ) Stał się pusty - nic nie wyświetlał ???

Pozostało 580 znaków

2002-08-16 18:45
TheChoseN
0

Image1.Picture.Bitmap := nil;

to powinno rozwiazac twoj problem :)--[ Delphi... i wszystko jasne ]

Pozostało 580 znaków

2002-08-16 19:53
maginott
0

No nie bardzo mi to dziala(d5e).
Sproboj if Image.Width = 0 then ShowMessage('Pusty');--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

Pozostało 580 znaków

2002-08-16 20:28
_LKS_
0

sprobuj takze:

Image1.Picture := nil;

maginott troszke sie pomyliles
Michałowi chodzilo o "wyczyszczenie" Image'a ;)
---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

Pozostało 580 znaków

2002-08-18 10:37
Micha? ?wito?
0

Dzięki !!!

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0