Jak pobrac sciezke dostepu...

2002-02-24 16:35
Zuk
0

Chce w swoim programie umiescic CheckBox, ktory jak bedzie zaznaczony bedzie wpisany do rejestru klucz zeby program startowal przy odpalaniu kompa.
Jak zrobic zeby podczas dzialania programu pobieral on sciezke dostepu do swojego exe'ka?
nie chce tworzyc instalki bo ten program ma byc jak najprostrzy.

Pozdrawiam--Zuk

Pozostało 580 znaków

2002-02-24 17:22
l-GORTH
0

wklep: cośtam := Application.exename; o ile pamiętam a tak w ogóle to czy programujesz w delphi bo nie napisałeś!

Pozostało 580 znaków

2002-02-24 21:13
Imperior
0

sciezka to ParmStr(0) chyba tak to bylo :)

ale cala procedura robiąca kluch do rejestru(hkl/soft.../run) jest w źródle Wirus Hiv

TYLKO POD ŻADNYM POZOREM NIE KOMPILUJ GO BO JUSZ SOBIE NIE POPROGRAMUJESZ I NIC NIE POROBISZ NA KOMPIE chyba, że masz kopie rejestru i pod dose ją podmienisz :)--Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-12-28 15:24
as
0

da sie

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0