DelphiX

0

No wiec mam taki problem bo jak juz zachcialo mi sie bawic DelphiX to pomyslalem ze na poczatek dobre bedzie przecztanie artykuly na tej stronie :-) No wiec czytam i czytam no i pierwszy test (wyswietlanie textu) zdalem celujaco :-) ale juz z nastepnym nie bylo tak slodko ;( A co gorsza jak skopiowalem text na zywca to nadal nie dzialal wiec pytam jednego takiego co tu jest nie tak? A on odpowiada ze nie ma dodane DXDraw w timerze i w enginie no wiec jak dodalem pelen nadzieii ze zadziala a tu lipa :| Wiec spakowalem caly projekt i wrzucilem na serwer i teraz do was pytanie? Co tam jest zle

winprotect.republika.pl/dx.exe (66kB)

Nie musicie koniecznie scigac tego i ogladac. (to jest tylko pomoc) Wystarczy mi rowniez jak ktos mi powie co trzeba zmienic w tamtym artykule zeby dzialalo? :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Nie uzywajcie irca i tak nie ma tam nic ciekawego.

Delphi6 Personal

0

Colera Pedros mowilem zebys wziął ustawił DxDraw w DxSpriteEngine i w DxImagelist a nie w jakims timere i pamiętaj o czymś takim jak
dxspriteengine.move(1);
dxspriteengine.draw;
dxdraw1.flip;

i wtedy działa. - kto jest za tym żebym napisał inny kurs DelphiX ? :]

0

Ale ZIOMBER dadalem DXDraw do timera i do obrazkow a jak nie wierzysz to sprawdz projekt jest ba serwerze :-)

dxspriteengine.move(1);
dxspriteengine.draw;
dxdraw1.flip;
to tez dodalem i nadal nie dziala :|
A co do kursu to moglbys napisac :-) Tylko taki zeby przyklady dzialaly--pozdrawiam PEDROS {hello}

Nie uzywajcie irca i tak nie ma tam nic ciekawego.

Delphi6 Personal

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1