Plik ini i nie tylko...

0

Mam pobrany katalog windows i zapisany w zmiennej typu string. Chciałbym teraz wykorzystując ta zmienną zapisać w tym katalogu plik ini. Korzystam plik:=TIniFile.Create('temp\spis.ini'); gdzie temp to zmienna ale to nie tworzy pliku.
plik:=TIniFile.Create('c:\Windows\spis.ini'); wiem że takie polecenie tworzy plik więc jak ktoś wie jak wstawić zamiast c:\windows zmienna niech pisze śmiało z góry dziękii-- Waldi Koronowo
[email protected]

0

TIniFile.Create(temp+'\spis.ini') a nie TIniFile.Create('temp\spis.ini')

--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

Nie piszcie już odpowiedzi Dryobates mi omógł. A tych co nie wiedzą powinno być tak:
plik:=TIniFile.Create(temp+'\spis.ini'); Dzięki Dryobates {browar} -- Waldi Koronowo
[email protected]

0

a czy przypadkiem nie wystarczy samo:

plik:=TIniFile.Create('spis.ini');

u mnie na Win98se dziala, umieszcza spis.ini w katalogu windows :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:
a czy przypadkiem nie wystarczy samo:
&gt
&gtplik:=TIniFile.Create('spis.ini');
&gt
&gtu mnie na Win98se dziala, umieszcza spis.ini w katalogu windows :)
&gt
Tylko, że u niego temp=Windows\System :)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1