[DelphiX dla Delphi 6 Enterprise] Błąd przy kompilacji

0

Wiem, że poruszane to było już wiele razy (przeczytałem wszystkie poprzednie posty na temat instalacji DelphiX pod D6), ale ściągnąłem ten komponent z delphi-area (teoretycznie pod D6). I przy kompilacji wywala mi błąd:

[Error] DirectX.pas(15992): $WEAKPACKAGEUNIT 'DirectX' cannot have initialization or finalization code {glowa}

Czytałem te artykuły o przeróbce D5 pod D6 i też nic. Czy komuś udało się zainstalować DelphiX pod Delphi 6 Ent.?

Wszelkie sugestie jak sobie z tym poradzić mile widziane. --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

Mi sie udalo zainstalowac :-) Ale ja sciagnelem ze strony delphi-area gotowy przerobiony pakiet i kliknalem tylko install i sie zainstalowalo. :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
PROPAGANDA: Uzywajcie irca i badzcie na kanale 4programmers.net
Delphi6

0

Ja osobiście zamieściłem DelphiX dla D6 i u mnie działa a tez mam D6E. Wystarczyło że kliknąłem na pakiet a potem install i gotowe :-) Działa bez problemu!
Spróbuj umieścić te wszystkie pliki instalacyjne z DX w podkatalogu Lib w katalogu Delphi.

0

LeWy napisał:
Ja osobiście zamieściłem DelphiX dla D6 i u mnie działa a tez mam D6E. Wystarczyło że kliknąłem na pakiet a potem install i gotowe :-) Działa bez problemu!
&gtSpróbuj umieścić te wszystkie pliki instalacyjne z DX w podkatalogu Lib w katalogu Delphi.

Nie poszło w katalogu lib ;( Mam WinXP (praktycznie czysta instalacja). Może to jego wina?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

Nom możliwe ze to wina XP-ka bo ja mam 98 i wszystko pieknie sie zainstalowalo, nawet nie pisło :-) Chyba, że ktoś ma jeszcze inne rozwiązanie. A ty Pedros jaki masz system??

0

Ja mam 98 :-) To pewnie wina xp--pozdrawiam PEDROS {hello}
PROPAGANDA: Uzywajcie irca i badzcie na kanale 4programmers.net
Delphi6

0

Pedros napisał:
Ja mam 98 :-) To pewnie wina xp
&gt
Więc wracam do D5, albo jeszcze lepiej do Win95 (do 3.1 to chyba już byłaby przesada :) )--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

To nie jest wina Windowsa XP bo mam takowego i DelphiX do D6 dziala bez klopotow zadnych. Sciagnij DelphiX ktory zajmuje jakies 350kb z delphi-area--sys:&gt logout....

0

Sheitar napisał:
To nie jest wina Windowsa XP bo mam takowego i DelphiX do D6 dziala bez klopotow zadnych. Sciagnij DelphiX ktory zajmuje jakies 350kb z delphi-area
&gt
Nie czytasz uważnie. Na samym początku napisałem, że ściągnąłem z delphi-area (350 KB (bajtów: 359 118)).
A tak w ogóle to mam D6 Ent. wersję evaluation, bez żadnych updateów i cracków. Żadnych dodatkowych komponentów nie instalowałem. Nic nie zmieniałem. Na czystą instalację próbowałem to wrzucić ;( Co robić?
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

Dryobates napisał:
&gtNie czytasz uważnie. Na samym początku napisałem, że ściągnąłem z delphi-area (350 KB (bajtów: 359 118)).

A ty nie patrzysz uwaznie :P, bo na D-A sa dwa DelphiX jeden do D6 a drugi do D3-5, a rozmiaru pliku ktorego sciagles nie podales.--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Sheitar napisał:
&gtA ty nie patrzysz uwaznie :P, bo na D-A sa dwa DelphiX jeden do D6 a drugi do D3-5, a rozmiaru pliku ktorego sciagles nie podales.
&gt
Tylko, że ja właśnie ściągnąłem ten o rozmiarze ok. 350 kb. Ten drugi też próbowałem zainstalować :) Ten sam błąd ;( --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

U mnie ten DelphiX do D6 chodzi dobrze na WinXP z Delphi6PE. Probowales zainstalowac go w ten sposob: Component-&gtInstall Component i jako unit do instalacji DXReg.pas? Ja tak robie i dziala.
--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Sheitar napisał:
U mnie ten DelphiX do D6 chodzi dobrze na WinXP z Delphi6PE. Probowales zainstalowac go w ten sposob: Component-&gtInstall Component i jako unit do instalacji DXReg.pas? Ja tak robie i dziala.
&gt
Tego też próbowałem :( Taki mały szczegół. Ja mam Delphi 6 Ent. Trial :(--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1