komponent mi nie działa !!!!!!!!!

0

komponent mi nie działa chodzi mi o isconnected
oprogramowalemzdarzenia ontrue i onfalse ale nic sie nie chce wyswietlic
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

0

A wywolales jakas procedure sprawdzajaca ? Nie mam tego komponentu ale to bedzie moze cos w stylu isconnected1.isconnected ;)--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

miszczu, pisalem Ci jak masz to zrobic zeby zadzialalo...no ale jeszcze raz...;)

1.poloz komponent na formie
2.w Inspektorze Obiektow zaznacz komponent i zmien zakladke na Events.
3.Kliknij dwa razy myszka na zdarzenie OnTrue, powinien sie wygenerowac szkielet procedury.

  1. pomiedzy begin a end wpisz np. ShowMessage('Polaczony');
  2. Czynnosc powtorz dla zdarzenia OnFalse z tym ze zmien tresc pokazywanej wiadomosci.
    6.Zaznacz Forme glowna i przejdz do jej Events.
    7.Kliknij dwa razy myszka np. na OnActivate i w wygenerowanym szkielecie procedury wpisz IsConnected.Connected.
    8.Uruchom program.
    9.powinna sie pojawic jedna z dwoch wiadomosci.

    {hello} --take care,

Wodzu

0

wodzu tak zrobiłem ale żadna z wiadomości mi się nie pojawia!!!!!

0

Wodzu napisał:
[CIACH!]
&gt7.Kliknij dwa razy myszka np. na OnActivate i w wygenerowanym szkielecie procedury wpisz IsConnected.Connected.
[CIACH!]
Zastosuj punkt 7 dla OnClick komponentu button.--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

w Punkcie 7dmym zapomnialem "jedynki" ma byc IsConnected1.Connected badz tez NazwaTegoKomponentu.Connected.

Musi dzialac, u mnie dziala...czy w czasie kompilacji masz jakies informacje od kompilatora, warring, hint, error??

Na jakiej zasadzie masz podlaczony net?--take care,

Wodzu

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0