ScrollColor!

0

Siemka.
Mam następne pytanie do forumowiczów.
Czy jest w ogóle możliwe zmienienie koloru ScrollBara np. RichEdita? Tak jak mozna to zrobic łatwo w CSS :)

A jesli tak to jak?
W rejestrze Windowsa znalazlem kolory scrollbara ale jesli to zmienie działa to dopiero po restarcie windy i zmienia sie kolor wszystkich scrolli w windzie :(

Jestem ciekaw czy da sie to zrobic...--[ Delphi... i wszystko jasne ]

0

na pewno sie da ale to dosc trudne (chyba i przynajmniej jak dla mnie :) ). Kiedys tesh mialem ten sam probelm i kombinowalem cos z oddzielnym komponentem typu T(Vertical)ScrollBar, ktory mial mozliwosc rysowania po nim, albo wlasnie zmiane kolorow, ale po pierwsze - takich kompnentow jest malo, po drugie - te ktore znalazlem po godzinach posuzkiwan byly naprawde slabe. W końcu dałem se spokój ;( --- - -
Roszi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0