Jak sprawdzić czy mam nową wiadomość na serverze

0

Jak w temacie

0

A zalogowanie sie na konto nie przynosi efektu??--sys:&gt logout....

0

Ale jemu chyba chodzi o sorawdzenie ktore wiadomosci byly juz przeczytane a ktore nie.--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Zaloz kont na mail.go2.pl tam wszystkie nowe wiadomosci sa pogrubianym tekstem wyswietlane :-) --sys:&gt logout....

0

Zainstaluj se WPKontakt'a ;D
a na serio z delphi to napisz se programik z SMTP i usuwaj wszystkieściągnięte listy. w tedy na skrzynce będą tylko nowe hmm... --Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

Moze jest cos ze mna nie tak ale ja mam wrazenie ze on chce to sprawdzic przy w delphi :-) Jak nie to sroki :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

sroki :D - błahahahaha a dasz mi jedną????

na pewno da sie to zrobic b jest to w najlepszym systemie mailowym: The bat! - pisanym w D2 ;) Napisz do RITLabs, to ci może powiedzą ;P--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

Dokładnie.
Chce zrobić program który np. co minute sprawdfza czy jest jakaś nowa wiadomość. Jak jest to ma zasyganlizować np. migotaniem lampek na klawiaturze lub ikonką koło w trayu.

0

Mozesz zrobic to w taki sposob ze jak odbierasz wiadmosci ta zapisujesz do pliku kody wszystkich wiadomosci a gdy nadchodzi czas sprawdzania to poczty to sprawdzasz kod odebranej wiadomosci z kodami z pliku. Jak nie w pliku zadnych kodow to znaczy ze wiadmosc jest nowa :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

walisz na forme timer z intervalem ustawionym na np. np. 30 sekund, w OnTimer wciskasz procedure ktora loguje sie na konto w wp, pobeira wiadomosci (jesli sa), usuwa je z servera i wywala dzwiek, albo miga caps lockiem (jest w FAQ)

:D :D :D :D :D :D--- - -
Roszi

0

Dzięki Roszi.
A masz może kodzik jak zalogować się na konto w WP???
Jak wysłać e-maila mam a jak odebrać nie.

0

Luki napisał:
&gtChce zrobić program który np. co minute sprawdfza czy jest jakaś nowa wiadomość.

Co minutę? Zamordujesz tym serwer!!!--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

0

To był tylko przykład.

0

to bardzo proste walisz komponentdo pop3, z zakładki internet, albo fastNet, albo z pakietu Mail2000 (na tej stronie). w host wpisujesz pop3.wp.pl, user: twojlogin, password: WPhasło ;). Potem do ztarujesz i tyle ;P--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1