Data modyfikacji pliku

0

Jak mozna uzyskac date modyfikacji pliku. W archimum forum znalazlem taka funkcje:

function FileDateTime(const FileName: string): System.TDateTime;
begin
Result := FileDateToDateTime(FileAge(FileName));
end;

Ale ja bym chcial zeby to byla zmienna string. Moze wiecie jak skonwertowac ta zmienna na cos bardziej ludzkiego--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

to chyba jest zmiena string
'Const Filename : string'--

0

Filename to jest stala strinf ale ona wskazuje jaki plik badamy. A date modyfikacji pokazuje System.TDateTime i jej nie wiem jak przekonwertowac :( --pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Mozesz napisac cos więcej na ten temat ?--

0

Ja znalazlem cos takiego w archiwum:
http://www.4programmers.net/f[...]=show&id=3146--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Juz wiem (dzieki Sheitar) wystarczy zrobic DateTimeToStr i wszystko ladnie dziala--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Polecenie "DateTimeToStr" konwertuje datę i czas do postaci zmiennej "String". :)

Pozdrawiam--

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0