Otwarte okna

0

Jak w Delphi wykruć czy jest otwarte jekies okno badz uruchomiony program i zminimalizowac je????--Bednar

0

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
H : THandle;
begin
H := FindWindow(nil, 'xxx'); *szukanie okna o nazwie xxx
ShowWindow(H, SW_MINIMIZE); * minimalizacja okna
end;

Mam nadzije ze dobrze zrozumiałem...--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Dzieki wielkie!! ale zakładamy, że nie wiem jakie okno jest otwarte!! - Sorry że marudze--Bednar

0

ozyrys napisał:

&gtprocedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
&gtvar
&gt H : THandle;
&gtbegin
&gt H := FindWindow(nil, 'xxx'); *szukanie okna o nazwie xxx
&gt ShowWindow(H, SW_MINIMIZE); * minimalizacja okna
&gtend;
&gt

Zamiast xxx wpisz nazwę swojego okna i użyj funkcję GetWindow wstaw wartość pokrewieństwa NEXT lub odpowiednio inne i umieść to w pętli.
Będziesz miał dostęp do wszystkich okien (no prawie).

Wybierzesz sobie to, które chcesz zamknąć naprzykład.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1