H-E-L-P-!-!-!

0

Ludzie! Mam wielką prośbę. Otóż

  1. jak przesłać przez sockety tekst w jakimś pakiecie, żeby były 3 linie - każda z dłuuuuuuuuuuuuuuugim tekstem?
  2. jak zrobić, żeby podczas dodawania pozycji do listboxa podczas dodawania spacji dalsze litery nie były w drugiej linijce? Kiedy skopiowałem tekst np.

'jestem już poddenerwowany,ech..'

to w listboxie zobaczyłem:

jestem
już
poddenerwowany
ech..

jak uniknąć dzielenia przy spacjach?!
Niech ktoś pomyśli nad tym postem. Męcze się od rana...--===================================
Prezes, Delphi 6 Ent.

0

Robiłem listę plików i nazwy były czasami zielone na pół :[ .--===================================
Prezes, Delphi 6 Ent.

0

Chciałem powiedziec dzielone... --===================================
Prezes, Delphi 6 Ent.

0

ListBox1.Items.Add('bardzo dlugi tekst bardzo dlugi tekst bardzo dlugi tekst bardzo dlugi tekst');
U mnie jest w jednej lini. :P

0

darek963 napisał:
ListBox1.Items.Add('bardzo dlugi tekst bardzo dlugi tekst bardzo dlugi tekst bardzo dlugi tekst');
&gtU mnie jest w jednej lini. :P

Głupio mi się przyznać ale u mnie też jest w jednej :)

piechnat

0

To spróbujcie wyszukać w katalogu pliki, zapisać każdą nazwę do memo w osobnej linijce i teraz przerzucic tekst z memo do listbox. Tam, gdzie pliki miały dwuczłonowe nazwy (albo po prostu zawierały spacje) , to każdy wyraz był w osobnej linijce.

Szczerze mówiąc chcę zrobić w trojanie menedżera plików. Więc postanowiłem (zaczyna brzmieć jak opowieść :-) ) zrobić tak:

biore se memo, do pierwszej linijki wklejam listę dysków, do drugiej listę katalogów, do trzeciej listę plików. Później wysyłam to przez Clientocket1.Socket.SendText(Memo1.lines.GetText) i w kliencie mam wszystko jasne:

[0] - dyski np c:\,d:\,e:\
[1] - katalogi np windows,program files,moje dokumenty
[2] - pliki np tytus.txt,romek.txt,atomek.bat

teraz przerzucam to do listboxa kożystając z ListBox1.Items.DelimitedText:

z Memo1.Lines.Strings[0] do listbox1 itd.

Koniec był taki, że po każdej spacji w memo miałem nową linijkę w listboxie. No to se myśle (ja myśle! :-) ) najpierw pozamieniam spacje na powiedzmy '%' , a potem w listboxie przekonwertuję na spacje. I zawsze musi być ale - był jakiś błąd nie do zdarcia.

Ma ktoś pomysł na spox menedżera? ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Niech ktoś ruszy głową... Źródła prosiaka i jakiś 5 innych trojanków prześledziłem, ale powiedzmy nie łapię o co w tym chodzi... hmm... Testuję jeszcze 2 sposoby, ale wątpie żeby zadziałały...--===================================
Prezes, Delphi 6 Ent.

0

Jesli chcesz przeniesc memo do listboxa z zachowaniem linijek to wpisz
ListBox.Items.Text:=Memo.Lines.Text;--sys:&gt logout....

0

Już OK. Nie przenosiłem do mema-kilka pętelek załatało dziury. Ale thx.--===================================
Prezes, Delphi 6 Ent.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1