Jak po pobrani Uchwytu Okna Dos'u wysłac do niego jakas

0

Jak po pobrani Uchwytu Okna Dos'u wysłac do niego jakas komende ? (np. : 'dir')

var
H : THandle;
begin
H := FindWindow(nil, 'Tryb MS-Dos');
SendMessage(H, WM_SETTEXT, Longint(PChar('dir'+#13)), 0);
end;

Ten kod nie działa.

DO ozyrys 'a :
Sorry, ze pisze to samo co Ty, ale w temacie napisałes Dos & Delphi. Jak ktoś nie lubi dosa, to nie wejdzie. Może dlatego nie było odpowiedzi :( .

0

Moze tak ??????
ShellExecute(0, 'open', PChar('dir'), nil, nil, SW_SHOWNORMAL);--Bednar

0

:-) nie ma sprawy !!! {hello}

no nie wiem Bednar...to chyba raczje nie rozwiazuje sprawy :( --Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1