Pauza

2002-02-23 14:34
drGrabol
0

Witam!
Jak spowodowac chwilowe zatrzymanie sie programu, czyli popularna pauza, ale tak by program NIE wisial.

powiedzmy w przykladnie

Edit1.Text:='cos'; wpisanie jakieghos tekstu
Pauza(3);
tu ma byc 3 sek przerwa
Edit1.Text:=' '; //usuniecie tekstu..

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2002-02-23 15:14
B_No-
0

var
sekundy: integer //zmienna GLOBALNA! musi byc konieczne globalna, zadna inna!

procedure timer1.timer
begin
sekundy := sekundy -1;
if sekundy = 0 then
{jakas procedura}
end;

procedure button1.click(sender: tobject)
begin
sekundy := 3;
end;

to najprostrzy pomysl jaki mialem. niestety nie sprawdzony, ael taki doswiadczony pogramista jak ty, nie bedzia mial klopotow z poprawieniem ewentualnych bledow...

--


The best of lamers:)
-pB_No-

Pozostało 580 znaków

2002-02-23 22:20
drGrabol
0

Nie nie o to chodzi ...

nie chce wywolac procedury po 3 sek (to samo mozna zrobic Timer1.Interval:=3 !)
chce 3 sec poczekac i pojsc dalej, nie wychodzac z procedur
nic pomysle, ale dzieki

Pozostało 580 znaków

2002-02-24 00:15
MCkawa
0

A Sleep() nie może być ?--Pozdrawiam All

Pozostało 580 znaków

2002-02-24 12:49
Imperior
0

Sleep() jeżeli nie jest w osobnym wątku to zawiesza aplikacje--Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-02-24 16:03
wojtas
0

Jezeli w mojej firmie ktowys z programistow zastosowal by cos w rodzaju Sleep() na drugi dzien
szukal by pracy ...

wojta$--Lets make linux better :-)

Pozostało 580 znaków

2002-02-27 20:38
-pB_No-
0

ta procedure, ktora potrzebujesz podczep do buttona. wez zegarek (najlepiej sloneczny, z dokladnoscia do 3 dni) i odlicz 3 sekundy. teraz szybko klikaj! ach, za pozno, moze sie uda nastepnym razem... prawie wygralem, zle to nie moj dzien...

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0