skompilowane komponenty...

0

Dzisiaj chcialem sobie zainstalowac komponent (D5). Niby nic, ale pierwszy raz mialem zainstalowac skompilowany komponent... wstyd sie przyznac, ale mi nie wychodzi ;(. po prostu nie moge tego zrobic jak ze zwyklymi, ktore maja wersje .pas, a tu mam tylko .dcu (wywala ze musialo obciac liniie, a na koncu wywala blad w dc[...]50.dpk [chodzi o ta najwazniejsza paczke] i zaznacza na liscie uses instalowany komponent). Oczywiscie pamietam o skopiowaniu do odpowiedniego katalogu itd.

HELP!--- - -
Roszi

0

Nie jestem pewien czy to pomorze - wrzuć ten plik do katalogu libs, lub do katalogu z programem i po prostu do uses dorzuć nazwę - działało w tpascalu, więc kto wie?

0

bardzo prawdopodobne ze zadziala (dlatego dziekuje za odpowiedz :) ), tylko ze nie bede mogl sobie ustawic zadnych parametrow dla niego. Tzn moglbym w form.create dac

with Komponent do
begin
bla bla
end;

ale jest jedno ale... komponent ten oferuje wrzucanie 'na siebie' grafiki i tu juz zaczynaja sie schody...--- - -
Roszi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0