Tajemnice ClientSocket i ServerSocket

0

Jak przesłać plik przez te komponenty?

piechnat

0

No właśnie jak??? :)

0

mialem kiedys kod takiego programu C-S, ale były w nim miliony zmiennych o jakich porypanych nazwach (autor był chyba Włochem or smth :) ) i wywaliłem zniechęcony niestety z hdd ;(.--- - -
Roszi

0

Możecie poszukać w Archiwum Forum, ja tam tego znalazłem od groma :-) --You may say I am dreamer...

0

Jej... to aż zbyt piękne żeby było prawdziwe,
a co to jest właściwie archiwum forum,
rozumiem że mam szukać w wszukiwarce,
czy jest jakiś link "archiwum forum" ;)

ten kto mi pomoże ma ode mnie {browar}

piechnat

0

Sorry ale przeleciałem forum i nic nie znalazłem, to jeden wieki bełkot
niektórzy tyko mówili że więdzą jak to zrobić, a później
pokazywali przy pomocy NMStrm a mi chodzi o Sockety,
może ty znalazłeś coś sęsownego?????????????????????????????????????

piechnat

0

Ja tez chcialbym wiedziec. Przydaloby sie--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

No to załużmy FunClub programistów którzy by chcieli przesłać plik przez
Clien i Server Socket. Może jak zrobimy manifestację przed Sejmem
to rząd nam zdradzi tę tajemnicę :)

(a tak w ogóle to w poprzednim miesiącu napisałem posta gdzie
podałem dwie nie udolnie zrobione procedury, które mimo wszystko
czasami przesyłały plik, może by ktoś z nimi spróbował
temat był: Ach te Stream'y)

piechnat

0

Człowieku! Dobrze poszukaj! Ja nie znalazłem tam nic 'sęsownego', tylko coś sensownego.--You may say I am dreamer...

0

Zenek napisał:
Człowieku! Dobrze poszukaj! Ja nie znalazłem tam nic 'sęsownego', tylko coś sensownego.

Jak ktoś nie ma nóg, to się go nie wyśmiewa że nie morze na rolkach jeździć.
A ja mam dyleksję, jak nie wierzysz to ci wyśle skan z zaświadczenie lekarskiego :)

&gt
&gt--
&gtYou may say I am dreamer...

Jeżeli nie możesz podać linku to chociaŻ napisz jakich słów
kluczowych urzywałeś w wyszukiwarce, bo ja próbowałem
plik, przesyłanie, Socket, Client, Server i nic nie było :(

piechnat

0

Prawdę mówiąc, to ja sobie ot, tak przeglądałem tematy (a nuż znajdę coś ciekawego?) i było tam WIELE tematów o CS I SS. Trzeba dobrze poszperać ;)--You may say I am dreamer...

0

To jak juz znalazles to moglbys nam oszczedzic zmudnej pracy i podac linki--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Pedros napisał:
To jak juz znalazles to moglbys nam oszczedzic zmudnej pracy i podac linki

Jestem za {hello}

... tak się zastanawiam czy ten temat jest zbyt trudny żeby na niego odpowiedzieć
czy jest tak łatwy że nikumu się nie chce {glowa}

piechnat

0

Podać linki... ha, ja piszę, że WIDZIAŁEM te topici, a nie czytałem, bo to mi nie jest akurat potrzebne.
Oszczędzić żmudnej pracy? Kliknąć myszką trzy czy pięc razy to naprawdę trzeba mieć bica, co? :[ . Zamiast tak przedłużać ten topic naprawdę moglibyście sobie tego poszukać...--You may say I am dreamer...

0

&gtczy jest jakiś link "archiwum forum" ;)
&gt
A co miałem napisać archiwum forumu? (foruma? fora? jak to się odmienia)? :[[
--You may say I am dreamer...

0

Wiesz mi walcze z tym od trzech dni, i jak na razie gotowej procedury nigdzie nie było
były tylko strzępy wiadomości z których ukleiłęm te dwie źle działające.

a tak à propos, to było jedno z moich pierwszych pytań na tym forum
i pierwsze co usłyszałęm to że się nie da !!!!!!!!!!!!!
http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=10835
...ale naszczęście się nie poddałem {glowa}

piechnat

0

Co wy się uparliście tak na te sockety?
Przecież 100 razy łatwiej można zrobić przy użyciu innych komponentów.
Z tego co pamiętam to nawet w kodach źródłowych jest taki program (z tego co pamiętam), spostrzegawczy powinni znaleźć.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1