COLORFUL

0

Jak w D5 ST. zrobic cos takiego:

panel z paleta koloruf? Nie mam kolorboxa. Slyszalem ze jest taki komponent w sieci... i zeby w edit1 sie wyswietlal numer delphi tego kolorka :-* --miki

0

mowisz ze nie masz ColorBox'a a nie mozesz uzyc ComboBox'a z taka lista itemów :

Black
Gray
Silver
Teal
Olive
Green
Lime
Aqua
Blue
Navy
Purple
Maroon
Fuchsia
Red
Yellow
White

a potem dac ta procedurka :

procedure TForm1.ComboBox1Click(Sender: TObject);
begin
Edit1.Text := 'cl'+ComboBox1.Text;
end;

Ale to jest przydatne tylko wtedy kiedy chcesz miec na edicie nazwe koloru gorzej jak potem chcesz go wykorzystac...--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

var
kolor : TColor;
begin
//tu zmiana
edit1.text := colortostr (lub colortostring) (tutajkolor);

teraz badaj :)

Wytłumacz mi to dokładniej: Wyślij mi na maila swoj opis a ja ci prześlę gotową całość :) co ty na to?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0