Jak dodać element do ListView1 ?

0

Witam!
Mam taki problem ze program nie chce mi dodać do listview elementu z Edit1, robie to tak:

ListView1.Items.Add(Edit1.Text);

i nie działa :(

To jak zrobic zeby dzialalo, co robie nie tak?

0

Item nie jest stringiem!!!!!!!!!!

var
item:TListItem;

begin
item:=ListView1.Items.Add;
item.Caption:=Edit1.Text;

PS. moze by tak help czytac???

--Pawel

Delphi6

0

Jest po angielsku, to nie sprawia mi zbytnio kłopotu, ale ciezko jest w nim cos znaleŹĆ

0

Adrian16 napisał:
ale ciezko jest w nim cos znaleŹĆ

No coz, kwestia gustu :) . Jak wypelniac ListView dowiedzialem sie wlasnie z helpu, jest tam nawet konkretny przyklad!--Pawel

Delphi6

0

Adrian16 w helpie mozna znalezc prawie wszystko i to bardzo latwo :)
moze po prostu nie chce ci sie do niego zagladac ? :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Nacisnac F1 to przecieŻ nie jest zaden problem, a on sam wyszuka ci zwiazane z pojecie z zaznaczeniem!--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1