Co z tym exe?

2002-03-15 16:36
zylo
0

Chodzi mi o to ja mozna wywolac plik .dat (jest to .exe ze zmienionym rozszerzeniem) z poziomu programu delphi nie modyfikujac rejestru systemowego??--Delphi 5 (paskal is good too)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 16:44
Anonim
0

Moze zmien rozszerzenie, uruchom, przywroc rozszerzenie ?--Pawel

Delphi6

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 16:48
Mily
0

Mozesz np. napisac w asemblerku zeby pobral do pamieci kod programu, pozniej wystarczylo by tylko wywolac to z pamieci (troche srania przy tym ale sposob jest) :)))
pozdrafiam:)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 17:21
zylo
0

pq w dniu 15.3.2002 16:44 napisal:
Moze zmien rozszerzenie, uruchom, przywroc rozszerzenie ?
&gt
&gt--
&gtPawel
&gt
&gtDelphi6

Hmm, jeden problem:
"Nie mozna zmienic nazwy *** Podany plik jest uzywany przez system windows"--Delphi 5 (paskal is good too)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 17:24
pq
0

ups. To pewnie skopiowac do MojPlik.Exe tez sie pewnie nie da :-(--Pawel

Delphi6

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 17:28
zylo
0

pq w dniu 15.3.2002 17:24 napisal:
ups. To pewnie skopiowac do MojPlik.Exe tez sie pewnie nie da :-(
&gt
&gt--
&gtPawel
&gt
&gtDelphi6

Skopiowac xxx.dat do yyy.exe i uruchomic to ja umiem, ale mi chodzi o to zeby wywolac go z xxx.dat--Delphi 5 (paskal is good too)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 18:01
Krak
0

Jezeli masz Windowsa to mozeszsz w menu start wybrac ustawienia,
potem opcje folderow, typy plikow i juz mozesz sobie zmieniac.
Jezeli juz to robisz to gdzies na poczatku masz pliki o rozszerzeniu exe i com(moje ulubione),
ktore otwierane sa za pomoca Shlopen32. Sproboj stworzyc nowy typ pliku np.
.gowno i zeby byl otwierany za pomoca Shlopen32. Jezeli nie wyjdzie to probuj np.
usunac exe i zmienic je na inne rozszerzenie.

"NIE PONOSZE ODPOWIEDZIALNOSCI ZA RZECZY KTORE DZIAC SIE BEDA W TWOIM KOMPIE"
--aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 18:08
zylo
0

Krak w dniu 15.3.2002 18:1 napisal:
Jezeli masz Windowsa to mozeszsz w menu start wybrac ustawienia,
&gtpotem opcje folderow, typy plikow i juz mozesz sobie zmieniac.
&gtJezeli juz to robisz to gdzies na poczatku masz pliki o rozszerzeniu exe i com(moje ulubione),
&gtktore otwierane sa za pomoca Shlopen32. Sproboj stworzyc nowy typ pliku np.
&gt.gowno i zeby byl otwierany za pomoca Shlopen32. Jezeli nie wyjdzie to probuj np.
&gtusunac exe i zmienic je na inne rozszerzenie.
&gt
&gt"NIE PONOSZE ODPOWIEDZIALNOSCI ZA RZECZY KTORE DZIAC SIE BEDA W TWOIM KOMPIE"
&gt
&gt
&gt--
&gtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
&gtxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pytalem sie jak to zrobic bez uzycia rejestru systemowego!!!--Delphi 5 (paskal is good too)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 20:57
-ql-GORTH
0

Nie wiem zbytnio o co chodzi ale jeśli chcesz użyć ze swojego pliku dat to zapisz go jako plik tekstowy: a potem wczytaj linijkę i uruchum program z tej linijki -

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0