Pytanie dosc dlugie, ale pilne...

0

Moze wie ktos jak sprawdzic, czy aplikacja jest zminimalizowana czy nie? Chopdzi mi o to, zeby program do zamknieciu w formie zminimalizowanej (np. poprzez reset kompa) zapamietywal czy aplikacja set zmaksymilizowana czy nie do pliku INI a po ponownym uruchomieniu programu sam sie minimaliwowal lub tez nie. Zaleznie od tego w jakiej postaci go zamknelismy. Sorki, ze troche zamotane, ale mam nadzieje za skumacie o co biega (sorki za ew. literowki). Za odpowiedz z gory BIG THANKS!!!--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

0

Form1.WindowState

moze sie rownac:
wsNormal
wsMinimized
wsMaximized

to chyba wystarczy??--Pawel

Delphi6

0

Ale ze mnie łoś. Sam powinienem na to wpasc. Dzieki!!--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

0

pq napisał:
Form1.WindowState
&gt
&gtmoze sie rownac:
&gtwsNormal
&gtwsMinimized
&gtwsMaximized
&gt
&gtto chyba wystarczy??
&gt
&gt--
&gtPawel
&gt
&gtDelphi6

W sumie to nie o to mi chodzilo. Potrzebuje zrobic cos takiego: nimimalizuje program i w momencie minimalizacji prog zapisuje do ploiki INI wartosc typu bool (ze jest zminimalizowane). Po powrocie do poprzedniej pozycji znowu zapisywal wartosc do INI. A wszystko tylko po to, aby w przypadku gdzy komp sie zresetuje a prog bedzie nadal uruchomiony to pozniej zeby po uruchomieniu zeby pamietal w jakiej postaci byl zamkniety i sam sie minimalizowal lub nie. Sorki za styl mojej wypowiedzi(pytania, ale spiesze sie, a poza tym to trudno opisac to, o co mi chodzi)... --Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

0

A nie lepiej zapisywac do INI przez WriteInteger wartosc Form.WindowState przy Form.OnClose? I odczytywac przy uruchamianiu aplikacji? Nie bedziesz musial pisac do pliku przy kazdej mini/maxymalizacji...

Jak koniecznie chcesz, to na zakladce Additional masz ApplicationEvents, ktory ma zdarzenia OnMinimize i OnRestore (ale nie ma OnMaximize). Nigdy jednak tego nie uzywalem:)))--Pawel

Delphi6

0

Dzieki, sprawdze :-)--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1