Jak obsługiwać systemowe funkcje w win'9x '00 (np ct

0

Chcę zrobić powłokę na windę (trochę satyryczną)
ps: na forum było jej logo tylko wcieło post :(

--
Sebo +)
(Delphi3)

0

A masz może pomysł na tray i paek zadań? Bo też robię coś podobnego.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Do Delphi 3 jest dolaczany taki programik przykladowy [wraz z kodem] dziala on na zasadzie blindsa czy tez talismana [moze nie tak do konca] ale podmienia pasek zadan, menu start praktycznie calosc [oprcz wygladu okienek]. Tylko nie pamietam juz jak sie nazywa. Ale wystarczy pogrzebac w kodzie i wszystko bedzie jasne [o ile ktos ten kod zrozumie :)]--sys:> logout....

0

A mógłby ktoś podesłać ten programik? Byłbym wdzięczny bo w delphi 6 go chyba nie ma... [email protected] albo gg 9196---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Jak przejąć te funkcje?
ja nie robie pełnej powłoki na windę!! &gt&gt chccę zrobić parodię windy dlatego nie będę zajmował się uruchamianiem innych aplikacji z pod mojej windy!!
Pasek zadań zrobię pewnie jako panel lub jako toolbar.
chcĘ po prostu tylko by uruchamiał się przed logowaniem windy, lub podmienić formulaż logowania na mój (by dało się wybrać jakiego systemy chcesz urzywać).
Wie ktoś, jak podmienić formulaż logowania??
I jeszcze chcĘ, by nie dało się przełączyć jego okna np urzywając Alt+Tab!!

Zrobię okno które będzie się uruchamiało na full screen i nie będzie dało się go przełączyć &gt&gt w razie jakiś prób wyjścia zawsze mogą pojawiać się jakieś "błędy" :D

Ps: Możecie zobaczyć logo nowej windy http://folderywin98.republika.pl/mswindolsxt.exe {hello} --Sebo +)
(Delphi3)

0

aby program uruchamial sie przed logowaniem to nalezy dodac do rejestru w kluczu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
nowa wartosc ciagu ze sciezka do twojego programu :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Ja czyli unregistred_user też chciałbym taki programik moj mail to [email protected] . Z góry wielkie dzienki.

0

LKS napisał:
aby program uruchamial sie przed logowaniem to nalezy dodac do rejestru w kluczu:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
nowa wartosc ciagu ze sciezka do twojego programu :)

Jak zrobić runservices to ja ewiedziałem zanim jeszcze zacząłem programować, ale nadal nie wiem jak podmienić funkcję (formujaż) logowania {glowa}
I jak zablokować wyjście z aplikacji (utopiom byłoby przechwycenie naciskania klawiszy i wykonanie swojich profcedur w tym wypadku).
Może da się zrobić coś takiego:
uruchomić programik przed zalogowaniem, który zajmóje cały ekran (i nie pozwala przełączyć okna przed logowaniem i wpisać do niego prockę która znajdzie "stare" okno logowania i wyśle do niego komunikat "ukryj się!" gdy user wybierze system "win98" program pokaże okno i się zamknie, a gdy "winXT" zaloguje się (wyśle do okna logowania do kontrolki "nazwa urzytkownika" i "hasło" odpowiednie dane i do przycisku komunikat o kliknięciu) nadal pozostawiając zasłonięty ekran?? hmm...

--
Sebo +)
(Delphi3)

0

Zapomniałem dodać, że widziałem programy które podmieniają formulaż logowania do systemu &gt&gt&gt więc na pewno da się to zrobić!! {hello}
I widziałem też takie, które podmieniają formulaż z ctrl+alt+del {hello}
ps: módłby ktoś wyrzucić ten znacznik, który nie działa w moim poprzednim poście!! --Sebo +)
(Delphi3)

0

Jak odzyskam instalke Delphi3 od kumpla to podelse ten programik zainteresowanym--sys:> logout....

0

Sheitar napisał:
Do Delphi 3 jest dolaczany taki programik przykladowy [wraz z kodem] dziala on na zasadzie blindsa czy tez talismana [moze nie tak do konca] ale podmienia pasek zadan, menu start praktycznie calosc [oprcz wygladu okienek]. Tylko nie pamietam juz jak sie nazywa. Ale wystarczy pogrzebac w kodzie i wszystko bedzie jasne [o ile ktos ten kod zrozumie :)]

Który to program??
Mam Delphi3 Cli\Serv i pogrzebałem w demach... w akcie desperacji jak nawet skompilowałem ten cały stuff i uruchamiałem po kolei &gt&gt i tak nie znalazłem iczego co podmieniło mi pasek zadań!!!--Sebo +)
(Delphi3)

0

Sebo napisal:

ps: módłby ktoś wyrzucić ten znacznik, który nie działa w moim poprzednim poście!!

hehehehehehehehehehe :)
kolorki sa tylko dla osob wyroznionych hehe :)
i ty nie dostaniesz :P
no chyba ze Adam sie zgodzi :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:

hehehehehehehehehehe :)
kolorki sa tylko dla osob wyroznionych hehe :)
i ty nie dostaniesz :P
no chyba ze Adam sie zgodzi :)

Ia to uwaŻŻŻam za błąd w Forum >> zobacz co się stanie jak przycisnę przycisk odpowiedz!!

--
Sebo +)
(Delphi3)

0

sorki za ten temat - cos poknocilem {wstyd} {wstyd} hmm... --Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

nie , wydawalo mi sie, cale forum mam w dziwnej czcionce, czy ktos wie co zrobic?
(przelogowanie, usuniecie cookie nie pomaga)--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

sebo napisal

Ia to uwaŻŻŻam za błąd w Forum >> zobacz co się stanie jak przycisnę przycisk odpowiedz!!
nic sie nie stanie :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1