Problem z zasięgiem działania Java Script (przy PHP)

Odpowiedz Nowy wątek
2020-03-22 23:44

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

0

Witam. Mam plik index.php
i skłąda się trzech części które includuje.
header.php
middle.php i
footer.php.

W sekcji header wrzuciłem link do pliku z JS.

Skrypt zmienia styl określonych znaczników ID.

Okazuje się, że nie sięga do ty tego kodu HTML który generuje mi middle.php.

Sięga (I WYPŁYWA NA) tylko do tego kodu który jest w INDEX.PHP.

Pojawia się problem zasięgu działania Java Scriptu przy includowaniu fragmentów do głównego pliku index.php.

Dodam tylko jeszcze taką wiadomość, że część middle.php łączy się z bazą danych i generuje skrypt na podstawie wyników przeszukania bazy danych.

Czy mam zrobić, żeby Java Script objął swoim działaniem cały skrypt... inkludowane do index.php fragmenty.

Co mam <script src="..."></script> umieść osobno w pliku inkludowanym?

Czy też może trzeba bezpośrednio w pliku js... zastosować jakąś sztuczkę.

Stanąłem przed problemem programistycznym który nawet mi się w głowie nie mieści. Próbuję sobie jakoś wyobrazić jak działa JavaScript... Wychodzi na to, że integruje się tylko z "głównym i podstawowym HTMLem" na danej stronie i już nie wchodzi w interakcje z kodem generowanym przez PHP. Nie wiem.

Błagam pomóżcie. Już może nie dzisiaj bo jest 23:44... ale może jutro. No chyba, ze nie możecie spać.

Dzięki serdecznie. Pozdrawiam.
Kuba

edytowany 1x, ostatnio: cerrato, 2020-03-23 12:48
Jakieś błędy w konsoli masz ? - PiDev 2020-03-23 08:20

Pozostało 580 znaków

2020-03-23 14:32

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 minuta temu

Lokalizacja: Silesia

2

Przecież nie będę dla każdego robił osobnej funkcji... czyli co... jak mam JavaScriptem sięgnąć do klasy a nie do ID?

https://www.w3schools.com/jsr[...]nt_getelementsbyclassname.asp

var x = document.getElementsByClassName("example");

lub za pomocą JQuery


Pozostało 580 znaków

2020-03-23 14:37

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

0

https://www.w3schools.com/jsr[...]nt_getelementsbyclassname.asp

var x = document.getElementsByClassName("example");
function showImages() {

    document.getElementsByClassName("imageState").style.display = 'block';

}

Tak?

function hideImages() {

    document.getElementsByClassName("imageState").style.display = 'none';

}
Pokaż pozostałe 2 komentarze
Proszę bardzo - ban na tydzień dla Pana. Cieszę się, że mogłem pomóc, polecam się na przyszłość. - cerrato 2020-03-23 14:49
Kolejny programista zniszczony przez JavaScript :( - KamilAdam 2020-03-23 15:01
@cerrato: Ja nie wiem czy tylko mi się zdaje że ten typ jest jakiś upośledzony? - hzmzp 2020-03-23 15:01
Może kononowirus daje też objawy w innych układach, nie tylko oddechowym? - somekind 2020-03-23 15:04
@hzmzp: Pod wieloma względami jest to użytkownik jedyny w swoim rodzaju ;) - cerrato 2020-03-23 15:04

Pozostało 580 znaków

2020-03-23 14:39

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 14 minut temu

4
Jakub Prażmowski napisał(a):

Tak?
document.getElementsByClassName("imageState").style.display = 'none';

Nie. document.getElementsByClassName tworzy kolekcję obiektów.
Style możesz przypisywać tylko do pojedynczych obiektów, więc musisz tę kolekcję przelecieć pętlą.


Kolekcje to zaraz administrator tego forum, będzie miał chujów w dupie. - Jakub Prażmowski 2020-03-23 15:24
Serio pedały. Nie wrócę nigdy na to forum! Hehe. :-P - Jakub Prażmowski 2020-03-23 15:25
id czy class? hmm... - Jakub Prażmowski 2020-03-23 15:25
Nie wrócę nigdy na to forum! - teraz już na pewno. Nie będziemy żałować. - PerlMonk 2020-03-23 15:34

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0