Włączenie filmu ???

Odpowiedz Nowy wątek
2003-05-04 13:14

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Zrobilem sobie CD Starter do filmow i prosze pomóżcie :-) Jaką podstawic procedurke pod przycisk zeby sie ten film wyświetlil, ale rozumiecie że ja mam np. napęd oznczaczony jako E:\, ale inni mogą mieć oznaczone jako F:\ lub inne litery ;p
Jak zrobić żeby u każdego się włączał film [???]


Pozostało 580 znaków

2003-05-04 13:33

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Ja to rozwiałbym inaczej. Film, program do odtwarzania oraz ew. napisy wrzuciłbym do jedengo katalogu na płycie np. dane. Wtedy ShellExecutem wywołał bym playera (dane/player.exe) z parametrem - np. dane/film.avi. Dokładniej to zaraz opisze jak wróce z obiadu...

WinExec('dane\player.exe dane\film.mpeg',sw_normal);


pozdrawiam, Sebek

Pozostało 580 znaków

2003-05-04 13:38

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

A nie mozesz po prostu dac cos takiego:

MediaPlayer1.FileName := 'film.avi'; //tak bedze dobrze jezeli film bedize w tym samym katalogu co prog
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;

No i chyba wsio :) No a jak film jest w katalogu wyzej to po prostu
MediaPlayer1.FileName := 'katalog/film.avi';

No gorzej jak program jest w katalogu wyzej a film w nizej :) Ale i to daloby sie rozwiazac :)


Pozostało 580 znaków

2003-05-04 13:58

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Ale on nie robi odtwarzacza filmów tylko starter... no na pewno widziałeś kiedyś coś takiego, wywołuje playera z filmem i napisami :)


pozdrawiam, Sebek

Pozostało 580 znaków

2003-05-04 15:03

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Na forum jest gdzieś art, a nawet progz do wątkowego wyszukiwania dysków... Tam powinnobyś jak wyszukać literę napędu CD-ROM...

Pozostało 580 znaków

2003-05-04 17:55

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Nie musicie sie juz glowic nad tym tematem :-) Sebek pomógł i to wystarczy :-) Dzieki :d Kto chce kupić plytke [niewinnosc] [green]


Pozostało 580 znaków

2003-05-05 00:04

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Ja bym wrzucił VPlayera i dodał odpowiedni Autorun.inf :P poco pisać do tego celu programy?


Pozostało 580 znaków

2003-05-05 10:32

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 miesiące temu

0

jesli program masz w takiej np sciezce : E:\program.exe
a film w : E:\film\film.avi
to uzyj mediaplayer1.filename:=extractfilepath(application.exename)+'film\film.avi';
mediaplayer1.open;
mediaplayer1.play;
(ja mam tak zrobione, ale mozesz uzyc wyszukiwania dyskow CD jesli program masz na HDD)


+1 post

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0