Odtwarzanie filmu sieciowego

Odpowiedz Nowy wątek
Fibon
2013-05-07 08:53
Fibon
0

Cześć. Może mi ktoś pomóc i powiedzieć jak podejść do programu który miałby wyświetlać film udostępniony w sieci lokalnej? Powiedzmy, że na jednym komputerze działa program, który nagrywa film z kamery podłączonej do USB. Zapisuje go do pliku, a drugi program (na drugim kompie) odtwarzałby ten film, ale tak żeby nie było trzeba zamykać i otwierać od nowa programu żeby zobaczyć co się dograło. Stream musiałby być byforowany. Chciałbym to napisać w WPF. Może ktoś pomóc?

Pozostało 580 znaków

2013-05-07 10:54

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Jeżeli sądzisz, że ktoś podeśle Ci tutaj gotowy kod, to bardzo się mylisz. Od tego jest dział oferty pracy, zapewne znajdzie się wiele bardzo pomocnych osób za odpowiednią kwotę. Co do samego programu: trzeba użyć socketów, możesz poczytać (lub obejrzeć na youtubie) tutoriale jak zrobić dwa programu, klient i serwer. Plik z wideo nie musi być zapisywany na dysku, wideo można przekazywać w czasie rzeczywistym do programu klienta.

Po co taki jad od razu? Nie prosi o kod, a o pomoc we wskazaniu jakiegoś punktu zaczepienia... - AlfaLeporis 2013-05-07 11:04
No więc wskazałem. Ma już wszystko co potrzebne jest do pracy nad programem. - qwertty43 2013-05-07 11:09

Pozostało 580 znaków

ŁF
2013-05-07 11:48
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Istnieją gotowe rozwiązania. Hasła: Live Smooth Streaming (całkiem przyjemna technologia MS oparta o IIS) i Dynamic Streaming Adobe (na bazie FMS, za który Adobe żąda koszmarnych pieniędzy).


Z gotowych programów to bym jeszcze dopisał VLC Media Player - liske1 2013-05-07 11:52
Chodzi o gotowe rozwiązania, nie o gotowe programy. - ŁF 2013-05-07 12:40

Pozostało 580 znaków

Fibon
2013-05-08 09:36
Fibon
0

Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Nie do końca wiedziałem jak się za to zabrać. Czy lepiej zapisywać film na dysku i go odtwarzać, czy też może przesyłać cały strumień przez sieć. Dzięki za pomoc. Teraz już sobie poradzę :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0