Skryp do wrzucania zdjęć na serwer.

0

Witam, potrzebuje zrobić taki skrypcik ze klient wybiera pliki graficzne , moze ich byc rozna ilosc daje wyslij i pliki leca na serwer. Cos na styl programiku do przesylania zdjec do wydruku cyfrowego. Tylko jest 1 problem , kazdy skrypt ma okreslony czas dzialania, jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

0

Ograniczyc ilosc zdjec jednego przesylu?

0

Albo tak jak te aplikacje czyli applet.

0

Tzn w sumie chodzilo by mi o cos takiego kliento wchodzi na stronke loguje sie i teraz chyba by wchodzilo w gre activeX bo np po lewej stronie chcialbym miec drzewo katalogow kompa lokalnego, jak klikne na katalog w oknie gdzies po prawej stronie miniaturki zdjec sie pojawiaja. W czym cos takiego mozna zrobic?

0

Mozna i w activeX i w javie jako applet, z czego polecam jednak applety, bo activeX dziala poprawnie chyba tylko na ie. Sa wprawdzie dodatki np. do firefoxa, ale zeby to dzialalo tak jak bylo zamierzone to nie jestem do konca pewien ;)

pozdrawiam
johny

0
johny_bravo napisał(a)

Mozna i w activeX i w javie jako applet, z czego polecam jednak applety, bo activeX dziala poprawnie chyba tylko na ie.
pozdrawiam
johny

A w czym zrobic acticx-a zeby bylo darmowe? :)

0
Glina napisał(a)

jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Zaraz zaraz. To jednak można wysłać na serwer więcej niż jeden plik "na raz"?

0

Można. A limit czasowy - ini_set albo set_time_limit(0)

0
Juhas napisał(a)
Glina napisał(a)

jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Zaraz zaraz. To jednak można wysłać na serwer więcej niż jeden plik "na raz"?

a kto powiedział że nie ?

0
Adamo napisał(a)
Juhas napisał(a)
Glina napisał(a)

jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Zaraz zaraz. To jednak można wysłać na serwer więcej niż jeden plik "na raz"?

a kto powiedział że nie ?

No się pytałem niedawno, to odpowiedzieliście, że nie ;)
Więc jak to zrobić?

0

Wiele pól typu file, każde o innej nazwie. Ale pamiętaj, że limit pamięci PHP musi być większy, niż suma rozmiarów wrzuconych plików.

0
Juhas napisał(a)

No się pytałem niedawno, to odpowiedzieliście, że nie ;)
Więc jak to zrobić?

Pytales o mozliwosc wyswietlenia okienka do wyboru i zaznaczenia kilku plikow na raz. Tak nie mozna. Natomiast mozna zaznaczyc kazdy osobno i wyslac wszystkie hurtem.

0

Swoją drogą, specyfikacja HTML zdecydowanie mówi o inpucie typu file, że można wybierać wiele plików.

Successful controls napisał(a)

The current value of a file select is a list of one or more file names. Upon submission of the form, the contents of each file are submitted with the rest of the form data. The file contents are packaged according to the form's content type.

http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html#file-select napisał(a)

file select
This control type allows the user to select files so that their contents may be submitted with a form. The INPUT element is used to create a file select control.

//dopisane:
ale to się odnosi tylko i wyłącznie do jednego pola. Poza tym "The current value of a file select is a list of one or more file names." - "Aktualna wartość pola typu file jest listą jednej lub więcej nazw plików."

0

Hmm, ciekawe jak sie to robi. Mysle, ze jednak liczba mnoga jest ogolnie - w sensie, ze jednym formularzem mozna wyslac wiele plikow (no bo mozna). I drugi tekst podobnie - 'tego typu uzywa sie do wybierania plikow', itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1