Osadzanie multimediów

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-01 07:58
0

elo wszystkim

mam pytanie odnosie osadzania multimediów w html. Mam na dysku animowany zegar o nazwie clock.swf i chce go umiescic na stronie www. Jednak gdy to zrobie to w IE 6 wyskakuje mi ten zółty pasek u góry i trzeba dopiero kliknąc na niego aby ta animacja ruszyla, a w Firefoxie wogóle go nie wyswietla???

Jesli ktos by mógł mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny
Z góry dzięki za pomoc

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 09:22
0

Pokaz kod jak go umiesciles...

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 12:49
0
   <object type ="application/x-shockwave-flash" data="click.swf"
    width="975" height="139">.
    <param name="movie" value="click.swf" />.
    </object>

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 14:04
0

no pomoglo ale częsciowo. W firefoxie już wyswietla ale w IE 6 nadal wyskauje ten pasek żołty. Chyba ze nie da się tego pominąć...

dzięki za pomoc

<embed src="clock.swf" width="130" height="130" pluginspage="http://www.macromedia.com/sho[...]1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#FFFFFF"></embed>

kod umieszczany za pomoca Pajączka 5 wybieram tam rożne opcje ale zawsze ten problem jest

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 14:37
0

Mitnick: Embed jest przestarzały AFAIR.
A jeśli chodzi o ten żółty pasek - zobacz, jak strona się zachowa otwierana z serwera, nie z lokalnego komputera - otwieranie lokalnych plików html jest objęte większymi restrykcjami bezpieczeństwa w IE.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 19:12
0

masz rację tyle ze i podczas otwierania strony z neta też to chodzi. Pytam bo często rózne strony zawierają tego typu animacje i jakos to wszystko chodzi... a umnie nie???

Moze jeszcze jakies propozycje

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0