[css] wypośrodkowanie n-tego diva w td w pionie

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-15 06:39
0

Mam sobie komórki tabeli TD a w każdej 4 DIVy.
TD ma vertical-align ustawiony na top by 3 DIVy ułożone były na górze.
Czwarty div zawiera w sobie obrazek IMG.

Chciałbym, by ten obrazek był wyśrodkowany w pionie na całej pozostałej powierzchni TD. Obecnie przylepiony jest do górnych DIVów.
W sumie, to można pominąć czwarty DIV i wstawić tam IMG bezpośrednio - bez różnicy mi, byle działało.

Jak ułożyć style do uzyskania takiego efektu?


Pozostało 580 znaków

2006-09-15 10:09
nav
0

może vertical-align: middle/center dla tego czwartego diva pomoze. W sumie nigdy nie korzystałem z tej właściwości :)

Zajrzyj np. na chrome.pl - tam mają lay na divach, który jest wycentrowany w pionie i poziomie.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-09-15 11:44
0

Albo line-height:100% czy tam w pikselach. Mi chyba tak dzialalo.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-15 20:15
0

Niestety, żadna z trzech wymienionych sugestii nic nie zmienia.
Tutaj jest dokładnie ten kod, który potrzebuję zmienić:
http://marooned.neostrada.pl/4prog/css/
druga fotka w poziomie doklejona jest do góry - chciałbym by była po środku wolnego miejsca [od diva z rozmiarem do konca komorki]

być moze pojawi się jeszcze kolejny div na samym dole [doklejony do spodu komorki] z jakims teksem


Pozostało 580 znaków

2006-09-15 21:14
0

jak wiesz ile ci zostanie w pikselach to możesz zrobić chyba margin: restHei/2 0
// a w sumie margin: auto 0 może
// no nie działa, ale i tak używasz tabelek więc czemu sobie nie ułatwić ?


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-09-15 22:46
0

być może się przyda:
http://riddle.jogger.pl/2006/[...]wiedziec-o-centrowaniu-w-css/


Hey ho!

Pozostało 580 znaków

2006-09-16 01:18
0

a moja sugestia - zrobić tabelkę :P mimo wszystko bym zagnieździł. kurde ciężka luta. da się wyrównać w FF i O ale wtedy się rozjeżdża w IE jak wyrównam w IE to się rozjeżdża w FF. Do bani rozwiązanie. Jak ja nie lubię divóv :/


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-16 01:34
0

to, że divy sux to wiadomo.. ale średnio widzę sto jeden tabelek dla stu obrazkow :-/
poczytałem riddle.. większość tego, co opisał próbowałem i jakoś nie udało mi się drgnąć obrazkiem nawet o pixel :/

poczekam jeszcze na jakieś pomysły, póki co jest jak jest [i tak mam jeszcze sporo innej roboty z galerią więc takie 'drobiazgi' mogą zostać na koniec]


Pozostało 580 znaków

2006-09-16 01:43
0

Marroned -> a dlaczego 101 tabelek? :| jedną to załatw

teraz dopiero zauważyłem że się da :D


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-16 01:47
0

no ale jak jedna.. jedna mam globalna dla wszystkich miniaturek.. teraz rozwazamy wnetrze kazdej komorki tej tabeli
zrozumialem, ze chcesz wstawic mala tabelke w kazda komorke tej globalnej tabeli


Pozostało 580 znaków

2006-09-16 01:53
0

ja rozumiem co ty chcesz zrobić. a nie możesz stosować rozwiązania żeby cztery wiersze tabeli na jedną miniaturę?i pozbyć się globalnego nie wiem czego? :>

<table>
  <tr>
      <td>
         opis 1
      </td>
      <td>
         opis2
      </td>
</tr>
</table>

i tak dalej później w drugim wierszu nie wiem coś tam a w trzecim obrazki


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0