[css] wypośrodkowanie n-tego diva w td w pionie

0

Mam sobie komórki tabeli TD a w każdej 4 DIVy.
TD ma vertical-align ustawiony na top by 3 DIVy ułożone były na górze.
Czwarty div zawiera w sobie obrazek IMG.

Chciałbym, by ten obrazek był wyśrodkowany w pionie na całej pozostałej powierzchni TD. Obecnie przylepiony jest do górnych DIVów.
W sumie, to można pominąć czwarty DIV i wstawić tam IMG bezpośrednio - bez różnicy mi, byle działało.

Jak ułożyć style do uzyskania takiego efektu?

0

może vertical-align: middle/center dla tego czwartego diva pomoze. W sumie nigdy nie korzystałem z tej właściwości :)

Zajrzyj np. na chrome.pl - tam mają lay na divach, który jest wycentrowany w pionie i poziomie.

0

Albo line-height:100% czy tam w pikselach. Mi chyba tak dzialalo.

pozdrawiam
johny

0

Niestety, żadna z trzech wymienionych sugestii nic nie zmienia.
Tutaj jest dokładnie ten kod, który potrzebuję zmienić:
http://marooned.neostrada.pl/4prog/css/
druga fotka w poziomie doklejona jest do góry - chciałbym by była po środku wolnego miejsca [od diva z rozmiarem do konca komorki]

być moze pojawi się jeszcze kolejny div na samym dole [doklejony do spodu komorki] z jakims teksem

0

jak wiesz ile ci zostanie w pikselach to możesz zrobić chyba margin: restHei/2 0
// a w sumie margin: auto 0 może
// no nie działa, ale i tak używasz tabelek więc czemu sobie nie ułatwić ?

0

a moja sugestia - zrobić tabelkę :P mimo wszystko bym zagnieździł. kurde ciężka luta. da się wyrównać w FF i O ale wtedy się rozjeżdża w IE jak wyrównam w IE to się rozjeżdża w FF. Do bani rozwiązanie. Jak ja nie lubię divóv :/

0

to, że divy sux to wiadomo.. ale średnio widzę sto jeden tabelek dla stu obrazkow :-/
poczytałem riddle.. większość tego, co opisał próbowałem i jakoś nie udało mi się drgnąć obrazkiem nawet o pixel :/

poczekam jeszcze na jakieś pomysły, póki co jest jak jest [i tak mam jeszcze sporo innej roboty z galerią więc takie 'drobiazgi' mogą zostać na koniec]

0

Marroned -> a dlaczego 101 tabelek? :| jedną to załatw

teraz dopiero zauważyłem że się da :D

0

no ale jak jedna.. jedna mam globalna dla wszystkich miniaturek.. teraz rozwazamy wnetrze kazdej komorki tej tabeli
zrozumialem, ze chcesz wstawic mala tabelke w kazda komorke tej globalnej tabeli

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0