Czasami się nie pokazuje strona - trzeba odświezyć

0

Zrobiłem stronę(jeszcze nie ukończoną w 100%). Znajduje się pod adresem: www.toya.net.pl/~juhas/new_ver
Oczywiście to wersja testowa(jak na razie testowana jedynie pod IE). Rzecz polega na tym, że jak ją odpalam u siebie(Win98) to wszystko jest w porządku. Jak odpalam to w robocie(XP), to czasami po kliknięciu na jakiś link(lub po zalogowaniu) pojawia się pusta, biała strona i należy odświeżyć. Natomiast u kumpla ta pusta, biała strona pokazuje się za każdym kliknięciem linku i po zalogowaniu.

Jeśli moglibyście tam wejść i sprawdzić, co może być przyczyną, to proszę o pomoc :) Jeśli macie jakieś pytania to oczywiście odpowiem, udzielę też kodu php, jaki będziecie chcieli zobaczyć.

Aha! Linki nieaktywne: forum i download

0

Twój kolega i ty macie prawdopodobnie coś nie tak z komputerami. U mnie pod ie firefox i operze działa bezproblemowo. Małe rady: <frameset> bankowo ci się przyda, a i menu mogłoby być chyba w php. Javascript jest dosyć uciążliwy w działaniu i niektóre przeglądarki (IE 7) czasem blokują javascript. user image
Spraw stronę mniejszą, bo jak widzę używasz dużo

Dla przykładu:

<form name="log" method="POST" action="">
                 <input type="hidden" name="action" value="login"> <tr>
                   <td class="login">Login:</td>
                   <td><input type="text" name="login" class="login"></td>
                 </tr>

                 <tr>
                   <td class="login">Hasło:</td>
                   <td><input type="password" name="pass" value="" class="login"></td>
                 </tr>
                 <tr>
                    <td colspan=2 align="center">
                       <input type="submit" class="submit" value="Zaloguj">
                    </td>

                 </tr>
                </form>

można zamienić w:

<form name="log" method="POST" action="">
                 <input type="hidden" name="action" value="login">
                   <p id="login">Login: <input type="text" name="login" class="login"></p>
                   <p id="login">Hasło: <input type="password" name="pass" value="" class="login"></p>
                   <center>input type="submit" class="submit" value="Zaloguj"></center>
                </form>
0

Związane jest to z sesjami. Spróbuj dać przed startem sesji:

session_cache_limiter('must-revalidate');

Mi to pomogło.

0
maniek_2 napisał(a)

Związane jest to z sesjami. Spróbuj dać przed startem sesji:

session_cache_limiter('must-revalidate');

Mi to pomogło.

A do czego to służy?

0

string session_cache_limiter ( [string ogranicznik] )

session_cache_limiter() zwraca nazwę bieżącego ogranicznika pamięci podręcznej.
Jeśli podany został parametr ogranicznik, nazwa bieżącego ogranicznego zostanie zmieniona na nową wartość.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1