[CSS] Problemy z pozycjonowaniem - niezgodność przeglądar

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-26 20:07
0

Witam!

Mamy stronkę: http://www.wowo.hosted.pl/public/testowy/roboczy.html która w Internet Explorerze wygląda tak jak bym tego sobie życzył, natomiast w firefoxie i operze wygląda źle, tak jakby div o id "calosc" nie obejmowal diva o id tresc, a przecież obejmuje... Czy ktoś moze powiedziec o co w tym chodzi?

Link to styli: http://www.wowo.hosted.pl/public/testowy/style.css


Pozostało 580 znaków

2006-07-26 20:30
0

nie wiem jak wyglada to na ie, dlatego nie wiem, co chciales osiagnac, ale problem zapewne jest tu:

    float: left;
    clear: left;

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 20:52
0

Jeśli element ma float, wówczas może "wystawać" z tego, co jest dla niego teoretycznie elementem nadrzędnym. Dodaj przed </div></span> coś przykładowo takiego:

. Powinno pomóc.</p>
Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 21:05
0

Niestety nie pomaga...

Trochę zmieniłem ten plik, żeby dokładnie pokazać jaki efekt chcę osiągnąć (w IE to osiągam, niestety w reszcie przeglądarek nie... :/ )

http://www.wowo.hosted.pl/public/testowy/roboczy.html
http://www.wowo.hosted.pl/public/testowy/style.css


Pozostało 580 znaków

2006-07-26 21:18
0

daj screena z IE, to wtedy ci pokombinuje. troche mi sie nudzi, wiec mialbym sie czym zajac :)

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 21:27
2006-07-26 22:36
Realista
0

zmień w pliku style fragment :

tam gdzie był 
#prawy_panel{
    float:right;
    clear:right;
    background-color: green;
}

to wpisz 
#tresc #prawy_panel{
    float:right;
    clear:right;
    background-color: #006600;
}

i będzie działać.

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 22:55
0
Adam.Pilorz napisał(a)

Jeśli element ma float, wówczas może "wystawać" z tego, co jest dla niego teoretycznie elementem nadrzędnym. Dodaj przed </div></span> coś przykładowo takiego:

. Powinno pomóc.</p>

A jednak to pomogło :-) przedtem mi to nie działało bo nie ustawiałem sobie konkretnej stopki, teraz ją dałem i wszystko wygląda jak należy :-) Thx Adam :-)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0