[JS/XHTML] Edytor z podpowiadaniem składni

0

Witam

Jaki polecicie edytor, który obsługuje podpowiadanie składni HTML, CSS i JavaScript. Testowałem Dreamwaever'a i Visual Studio, ale nie podpowiadają JavaScript, z kolei Eclipse ma plugin, ale nie podpowiada html. Pajączek jest zamotany i w sumie to JavaScript tez nie podpowie :P w sumie to jest tyle konfiguracji, ale żadna nie obsługuje wszystkiego... Możecie polecić jakieś środowisko, które obsługuje wszystko na raz ? A może istnieje jakiś plugin do Dreamweavera lub VS, który podpowie kod JavaScript ?

Pozdrawiam.

0

Może EdHTML? :P Albo lepiej CoreEditor?
Może ma coś takiego PHP Designer?

0

Ja używam kED(http://www.freezone.fc.pl/), jest freeware'owy i moim zdaniem dobry. Wcześniej używałem Pajączka.

0

Polecam PSPad :)

0

Dzięki za odpowiedzi, ale żaden z tych edytorów nie listuje obiektów DOM. Tzn. nie wiem jak CoreEditor, ale inne podświetlają tylko składnie na tysiąc różnych kolorów :P No cóż, szukam dalej.

0

PHP Expert Editor - domyslnie biblioteki z "baza danych" funkcji w PHP, obiektami HTML, czy CSS, niestety nie ma "dynamicznego" DOMa (ze wpiszesz "document" i wyswietli Ci co tam mozesz dalej wybrac)
Ale ma mozliwosc dokladania i/lub definiowania swoich zbiorow z funkcjami/parametrami (np do js)

"Dynamicznego DOMa" ma np edytor z Microsoft Visual Studio :d
Ladne kolorowanie skladni, podpowiadanie wlasciwosci DOM, HTML, CSS, tylko niestety nie wspiera on zabardzo php'a :/ (chyba ze ktos ma jakis rozwiazanie na to :])

(pewnie zabardzo nie pomoglem, bo to i tak nie sa idealne narzedzia, choc phpEE bardzo mi sluzy przy tworzeniu aplikacji internetowych, mozesz np podlaczyc chm'a z pomoca z php.net, co jest baaaardzo duzym ulatwiniem)

0

Tak, VS ma, ale tylko w plikach z rozszerzeniem *.html (lub pochodnych). Natomiast, gdy plik ma rozszerzenie *.js, to traktuje to jako JScript, zamiast JavaScript. Może wiesz, jak zmusić go, żeby traktował to rozszerzenie jako JavaScript ?

0
DzieX napisał(a)

Może wiesz, jak zmusić go, żeby traktował to rozszerzenie jako JavaScript ?
No niestety, tez kiedys sie z tym meczylem, ale nie doszedlem do zadnego rozwiazania :(
Dlatego nadal uzywam phpEE ;]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1