htaccess - blokowanie zdjęć

0

Mam pytanie.
Jak zablokować otwierania obrazków z danego katalogu na serwrze z poziomu pliku .htaccess
i czy jest możliwe blokowanie obrazków z katalogu i wszystkich podkatalogów tego katalogu na serwerze?

chodzi o blokade plików jpg, png, gif

proszę o pomoc
z góry dziękuję

0

ja bym próbował zrobić to tak

jeśli w tym katalogu sa tylko zdjecia to zrób po prostu

deny from all

jesli nie to podmień sobie w 3 lini adres i powinno zadziałać ;)

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?127.0.0.1/~2/images [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ - [NC,F,L]

mam nadzieje ze zadziała przynajmniej u mnie na powyższym przykładzie chodziło bez zarzutu [diabel]

0

Hmm a ja spytam odwrotnie: jak umozliwic ladownie zdjec i uniemozliwic wyswietlenie zawartosci katalogu?

0

jak to ? jak nie chcesz wyświetlić zawartość katalogu to chociażby pusty index.html dajesz - o to chodzi ? albo w .htaccess
Options -Indexes

0

jak to ?...

Nie no ja wiem ze moge dac pusty index.html albo przekierowanie na strone glowna ale nie o to mi chodzi - chce miec Forbidden.

Jak dam deny for all to mi zablokuje obrazki. Wiem ze lamerskie pytanie ale nie znam sie na tym - co mam wpisac w .htacces zeby obrazkow nie blokowalo, a listy katalogu nie bylo widac?

0

-Indexes w .htaccess

0
othello napisał(a)

co mam wpisac w .htacces zeby obrazkow nie blokowalo, a listy katalogu nie bylo widac?

no przecież napisałem też - o so cho ?

0

Witajcie. skoro mowa o blokowaniu plików to czy da się zablokować plik http://a.cba.pl/reklama1.js ? denerwuje mnie ta reklama z cba.pl
proszę o odp.

0

Zablokuj to Cię mój vd soft ( detector.cba.pl ) ubije. Średnia wykrywalność - 2 dni i po sprawie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1