[JS] jak wyświetlić wartość id / class elementu

0

Jak za pomocą JavaScript pobrać i wyświetlić na stronie wartość atrybutu id, class lub style znacznika HTML?

0
document.write(element.id);
document.write(element.className);
document.write(element.style);

chociaż co do tego ostatniego to nie mam pewnosci

0
nul napisał(a)

chociaż co do tego ostatniego to nie mam pewnosci

element.getAttribute('style');
0

wyświetli że jest to objekt ...

styl = element.getAttribute('style');
for(a in styl)
  document.write(a + ' = ' + styl[a] + '<br>');
0
Adamo napisał(a)

wyświetli że jest to objekt ...

hmm.... ktoś tu korzysta z IE... :P

pod IE można dać:

element.style.cssText
0
piechnat napisał(a)
Adamo napisał(a)

wyświetli że jest to objekt ...

hmm.... ktoś tu korzysta z IE... :P

pod IE można dać:

element.style.cssText

o żesz fuck, jednak wszystko trzeba sprawdzać pod wszystkim ...

0

OK - chyba o to chodziło...
Da się teraz zrobić tak, żeby za pomocą stylów wyświetlić wartość tych atrybutów (id, class, style)?

Mam taki kod css, ale chciałbym, żeby wartość id była pobierana automatycznie...

div[id="header"]:before {
     content: '<div id="header">';
     color: blue;
}
div:after {
     content: "<div>";
     color: blue;
}

Taki kod pomógłby mi uwidocznić strukturę dokumentu html/xhtml...

0

Na stronie http://www.ilovejackdaniels.com/opera/opera-user-mode-style-sheets/3/ znalazłem coś takiego:

*[class]:before {
  content: "Class: " attr(class) !important;
  position: absolute !important;
  display: block !important;
  border: 1px solid #f00 !important;
  background-color: #fff !important;
  padding: 2px !important;
  text-align: left !important;
}
*[id]:before {
  content: "ID: " attr(id) !important;
  position: absolute !important;
  display: block !important;
  border: 1px solid #00f !important;
  background-color: #fff !important;
  padding: 2px !important;
  text-align: left !important;
}

może komuś jeszcze się przyda...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1