[css] zmiana kierunku pisania tekstu

0

Wie ktos może jak zrobić żeby to działało pod FF i Operą [???] bo pod IE malina

<style type="text/css">
<!--
.verticaltext {
writing-mode: tb-rl;
filter: flipv fliph;
height:40px;
}
-->
</style>

<div class="verticaltext">jakis text</div>
0

cos mi sie nie wydaje, bo filtry z tego co wiem obsluguje tylko IE ;(

A nie mozesz dac tego jako obrazek??

0

moge, ale np. przezroczystość można ustalić to myślałam, że to też się ad jakoś, ale skoro się nida to się nida , jakoś przeżyje ;P

0

Jest właściwość CSS bodaj text-direction, z tym, że ma dwie wady:

  1. Można ustawić tylko ltr i rtl
  2. Nie działa :). Tzn. jak próbowałem ustawić rtl, to żadnych widocznych efektów nie zaobserwowałem.
0
Adam.Pilorz napisał(a)

Nie działa :). Tzn. jak próbowałem ustawić rtl, to żadnych widocznych efektów nie zaobserwowałem.
Hmmm, a mi tam sie udalo :P
A jak chcesz zobaczyc jak to dziala, to zmien w ustawieniach google, zeby pokazywal Ci wyniki w jezyku np arabskim :D
Oczywiscie bedzie kupa niezrozumialych znaczkow, ale wlasnie tam jest zastosowane rtl ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1