jak dodac taka classe do bazy danych mysql

0

chodzi mi o to ze mam zapisac dane z formularza do takiej klasy czy obiektu i przekazac do bazy danych mysql

nie mam zielonego pojecia jak to zrobic czy moze ktos mi pomóc

połaczyc sie z baza danych mysql za pomoca php umiem.

<? class klasa { var $imie; var $nazwisko; var $panienskie; var $adres; var $data; var $miejscowosc; var $kod; var $telefon; var $wyksztalcenie; var $stan; var $ile; var $umiejet; var $tekst; } $formularz=new klasa(); $formularz->imie=$_POST['imie']; $formularz->nazwisko=$_POST['nazwisko']; $formularz->panienskie=$_POST['panienskie']; $formularz->adres=$_POST['adres']; $formularz->data=$_POST['data']; $formularz->miejscowosc=$_POST['miejscowosc']; $formularz->kod=$_POST['kod']; $formularz->telefon=$_POST['telefon']; $formularz->wyksztalcenie=$_POST['wyksztalcenie']; $formularz->stan=$_POST['stan']; $formularz->ile=$_POST['ile']; $formularz->tekst=$_POST['tekst']; ?>
0

Eee, bez sensu, nie mozesz po prostu zapisac tych wartosci w bazie? Po co je do klasy pakowac?

0

no własnie musze je do klasy wpakowac bo wymagaja

a normalnie tez nie wiem jak to zrobic, pomozesz?

0

Jeśli chcesz zamienić klasę na coś, co da się zapisać do bazy danych, to najprościej chyba zastosować funkcję var_export. Potem tylko addslashes do tego (coby zapobiec problemom z cudzysłowami w zapytaniu SQL) i wrzucać do pola typu TEXT.

0
rebe napisał(a)

no własnie musze je do klasy wpakowac bo wymagaja

To powiedz, ze sa ... dziwni :/

Mozesz uzyc np serialize/unserialize zamiast var_export (zapewne ktos bedzie chcial to odczytac pozniej)

rebe napisał(a)

a normalnie tez nie wiem jak to zrobic, pomozesz?

To wlasciwie na czym polega twoj problem?

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=kurs%2Bmysql

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1