szukanie po dacie (between)

0

mam takie zapytanie
SELECT * FROM toferta,tkraje where ( (toferta.koszt BETWEEN 1 AND 10000) AND (toferta.kiedy BETWEEN 2006-04-23 AND 2006-08-31) AND (toferta.czas_trwania BETWEEN 10 and 20) AND toferta.fid_kraje=tkraje.id_kraje ); ktore sie wykonuje ale nie zwraca wynikow jak
by wygladalo tak
SELECT * FROM toferta,tkraje where ( (toferta.koszt BETWEEN 1 AND 10000) AND (toferta.czas_trwania BETWEEN 10 and 20) AND toferta.fid_kraje=tkraje.id_kraje );
to wszystko pokazuje dobrze w bazie sa rekordy ktore spelnia zakres dat z zapytania a moze z datami nie mozna robic between?

0

zawsze możesz dać toferta.kiedy >= 2006-04-23 AND toferta.kiedy <= 2006-08-31, albo toferta.kiedy BETWEEN '20060423' AND '20060831'

0
Adamo napisał(a)

zawsze możesz dać toferta.kiedy >= 2006-04-23 AND toferta.kiedy <= 2006-08-31, albo toferta.kiedy BETWEEN '20060423' AND '20060831'

dzieki nie wiedzalem ze z daty trzeba usunac myslniki w sumie to dosc dziwne ale dziala dzieki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1