Odtearzacz Mp3 na www

Odpowiedz Nowy wątek
2005-12-26 18:07

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Witam , mam pytanko czy ma ktoś jakiś gotowy odtwarzacz plików MP3
do stron www
chodzi o to , żeby można było odtwarzać pliki MP3 zamieszczone na serwerze
bez możliwości ich ściągnięcia z serwera FTP

Pozostało 580 znaków

2005-12-26 18:17

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 godzin temu

Lokalizacja: Gród Króla Kraka

0

mozna zrobic to poprzez prezentacje we flashu albo wstawic jako 'komponent' windows media player


Hey ho!

Pozostało 580 znaków

2005-12-26 19:29

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Chciałbym tylko zauważyć, że tak czy inaczej taki plik dźwiękowy da się ściągnąć. Inaczej przeglądarka nie miałaby jak tego odtworzyć. Cała kwestia polega na ewentualnym utrudnieniu ściągania. To tak w roli przestrogi, żebyś nie umieszczał czegoś, co chcesz by było niemożliwe do ściągnięcia na serwerze. Bo dodanie czegokolwiek do strony polega na tym, że przeglądarka to ściąga z serwera i odtwarza. Stąd wniosek prosty - wystarczy pogrzebać po cache albo spreparowaćodpowiednie zapytanie do serwera zamiast otwierać stronę za pomocą zwykłej przeglądarki i masz.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2005-12-26 19:41

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

malutkie sprostowanie - wiem ,że nie da się zabezpieczyć całkowicie utworu przed ściągnienciem ale powiedzmy , że ma to być utrudnione na tyle żeby trzeba było troszke pokombinować ;P

Pozostało 580 znaków

nul
2006-01-08 20:29
nul

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

przecież w kodzie strony można dać nocache co spowoduje że przeglądarka nie użyje chache.
MP3 można odtworzyć za pomocą flasha, który dostawałby za parametr np id pliku muzycznego do ściągnięcia. wysyłałby zapytanie o ten plik do skryptu php np plik.php?id=12345, a skrypt sprawdzałby z jakiego adresu nastąpiło odwołanie, sesję i co tam sobie jeszcze chcesz. Jeśli by wystąpił bląd dostepu tzn nie spełniono któregoś warunku można zwracać plik muzyczny np z komunikatem to jest pruba włamania, a jeśli wszystko ok to odpowiedni plik.
Jeśli ktoś spróbuje spreparować stronke to mu niw wyjdzie bo referer bedzie nieodpowiedni, jeśli bedzie przeglądał cache przeglądarki to nie zobaczy nic bo przeglądarka nie cache'uje stronki.
I powinno dziłać :)


Profesjonaliści są przewidywalni.
Strzeż się amatorów!!!!

Pozostało 580 znaków

2006-01-08 21:15

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

że nie cachuje to nie znaczy że nie ściągnie na dysk - po prostu wyłączenie cache'owanie oznacza tyle że to co ściągnie zaraz skasuje zamiast użyć tego samego ponownie przy przeładowaniu strony, referer możesz sobie ustawiać ręcznie, więc zabezpieczenie żadne, najtrudniej się dostać do czystego pliku jak zrobisz animację flash która załaduje animację flash która załaduje ... która załaduje plik muzyczny i go odtworzy ;P


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-01-08 22:37

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Zawsze można jeszcze zgrać taki plik dźwiękowy jakims wave-recorderem :D Wniosek jest jeden: mp3 umieszczone na stronie (niezaleznie jak bardzo bys kombinował i utrudniał zycie gosciom) nigdy nie będzie w 100% bezpieczne.

Pozostało 580 znaków

2006-01-08 23:01

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0
Krzemin napisał(a)

Zawsze można jeszcze zgrać taki plik dźwiękowy jakims wave-recorderem :D Wniosek jest jeden: mp3 umieszczone na stronie (niezaleznie jak bardzo bys kombinował i utrudniał zycie gosciom) nigdy nie będzie w 100% bezpieczne.

Przecież dokładnie to napisałem. Dwa tygodnie temu :)


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0