[pzycjonowanie] Jakie techniki ?

0

Nie wiem gdzie to wstawic ale mysle ze dzial zwiazany z xHTM to wstawie tutaj.
Przede wszystkim nie interesuje mnie techniki oszustwa, ale zblizone granice do jakich 'mozna' sie (jeszcze) zblizyc. Co proponujecie aby nasza strona (kazdego z nas) byla mozliwie najwyzej w google. Na razie pisze o google i miejsce to 1,2 lub 3.

  1. dobrze dobrane slowa kluczowe:
  • slowa te to sa takie co opisuja nasza strone, wedlug nas
    ale my musimy zastosowac slowa ktore sa niejako widoczne dla ludzi ktorzy szukaja naszych uslug. np:
    strona komisu samochodowego - slowa: komis, samochody, tanio, najtaniej
    a co wpisze uzytkownik: tani komis samochodowy

Czy to oznacza ze slowa kluczowe powinny byc: komis, tani, samochodowe zamiast tych powyzej ?

  1. znaczniki:
<title> najwazniejszy znacznik w nim powinno sie umieszczac slowa kluczowe

drugi najwazniejszy znacznik najlepiej na poczatku strony niektore pajaczki czytaja tylko pierwsze 64 Kb <meta> google w ogole ich nie czyta wiec nimi sie na razie nie zajmujemy jesli mamy linki powinnismy w alt wpisywac slowa kluczowe

<A href='link'>tekst</a> jesli slowo TEKST jest slowem kluczowym to jest to
skuteczna metoda na promowanie naszej strony. Skuteczne jesli damy ten link komus na stronie a bedzie on wygladal tak
komis Slowo komis jest jednym z naszych slow kluczowych i to ma najwieksza wartosc w rankingu stron. ale teraz jak tu zrobic zeby taki link byl na kilkudziesieciu stronach :)

czy w zwiazku z tym mozna umiescic znacznik <H1> na poczatku strony i dac w znacznik DIV position : top:-500 left:0 , czy to jest dozwolone ?

  1. czestotliwosc slow kluczowych w tekscie
    oczywiscie META nalezy zrobic i umiescic tam slwoa kluczowe np:
    : tani, komis, samochodowy, bardzo tani, najtanszy, duzy wybor
    przydaloby sie zeby te slowa byly w tekscie ponizej na poczatku lub na koncu i oddzielone innymi slowami czyli:

Nasz komis jest bardzo tani i posiadamy duzy wybor samochodow najtanszych
a czy mozna zmienaic wielkosc liter ?
Komis kOmis koMis ? itd ?

  1. co dalej ?

Chcialbym wybrac najwazniejsze i godne uwagi rzeczy jakie mozna zastosowac, to co pisalem wyzej to sa moje notatki z ksiazek na temat pozycjonowania ale chcialbym uslyszec slowa od expertow, od kogos kto sie zna jest na bieŻąco.
Prosze o jakeis uwagi i komentarze Wszystko jest na wage zlota :)

0
  1. O ile mi wiadomo to G zlewa na słowa kluczowe umieszczone w meta
  2. Co do odmian to : G interesuje treść strony i to z niej bierze słowa kluczowe
  3. Co do dużej ilości linków, to istnieje kilka systemów wymiany linków (rotacyjnych nie polecam) oraz od zawalenia katalogów
  4. Wywalenie warstwy poza ekran będzie uznane za spam
  5. wielkość liter nie ma znaczenia, a ich powtórzenie nie powinno przekraczać 2 razy
0

a wywalenie wartswy np left: 5000 top 5000 nie powinno byc uznane za spam tak?
co do powtorzen mamy juz jasnoc dwa maksimum. Ale G bierze tez slowa kluczowe z TITLE

0

Biały tekst na białym tle...

Ja powiem tylko, że poprawny i dostępny kod XHTML, layout na divach itp. mogą tylko pomóc :)

0

bialy text na bialym tle to SPAM
text musi byc np
COLOR ="#FFFFFE'
lub ustawiony w CCS

0
wwww napisał(a)

lub ustawiony w CCS

Chyba raczej CSS? ;)

0
Ktos napisał(a)

Biały tekst na białym tle...

Ja powiem tylko, że poprawny i dostępny kod XHTML, layout na divach itp. mogą tylko pomóc :)

ad1. jeśli chodzi o G to zdecydowanie wyłapie to jako spam :)
ad2. w 101% się zgodzę:) a dlaczego ? bo jest mniej znaczników i zmienia się stosunek kodu do treści

0

No i jeszcze zawsze dochodzi oszukiwanie PageRank czyli sieci odnośników (vide akcja "kretyn").

Poza tym - dobry adres URL, stosowanie mod_rewrite (bo jeżeli slowo kluczowe jest w adresie to ma najwyższy priorytet).

0
Ktos napisał(a)

No i jeszcze zawsze dochodzi oszukiwanie PageRank czyli sieci odnośników (vide akcja "kretyn").

Poza tym - dobry adres URL, stosowanie mod_rewrite (bo jeżeli slowo kluczowe jest w adresie to ma najwyższy priorytet).

PR się nie da oszukać :) skoro wyliczany on jest ze zoru G :) Zbieranie linek ra`zej służy zdobywaniu anchor txt ze słowem kluczowym + strony, która do nas linkuje w celu szybszej reindeksacji przez pająka

0

Czy rozpoznanie przez PHP robota i podrzucanie mu dynamicznych stronek ze slowami pobieranymi z pliku keywords ma szanse na sukces?

zeby po wejscu robota PHP towrzylo duza siec stron (np. 1000 )ktore sa nie widoczne norlmanie dla uzytkownika

0

powodzenia. google zindeksuje ci strony, ktore nie istnieja dla uzytkownika. potem przy szukaniu, google wyswietli jedna z tych nieistniejacych stron. Co zobaczy uzytkownik?

0

niestyty podmiana stron nie daje sznas bo:

google zindexuje tresc strony tej podmienionej.
potem poda sie za FF czy IE i sprawdzi jak wilkie sa roznice miedzy nimi
i jesli za duze to banik

0
wwww napisał(a)

niestyty podmiana stron nie daje sznas bo:

google zindexuje tresc strony tej podmienionej.
potem poda sie za FF czy IE i sprawdzi jak wilkie sa roznice miedzy nimi
i jesli za duze to banik

dla ścisłości - roboty można poznać po IP

0

mysle ze G korzysta z proxaczy i nie oszukasz tego na IP
za drogi projekt

0
shivanwk napisał(a)

Czy rozpoznanie przez PHP robota i podrzucanie mu dynamicznych stronek ze slowami pobieranymi z pliku keywords ma szanse na sukces?

zeby po wejscu robota PHP towrzylo duza siec stron (np. 1000 )ktore sa nie widoczne norlmanie dla uzytkownika

to jest cloaking :) GBot czasami przedstawia sie jako FireFox :D

Kooba napisał(a)

dla ścisłości - roboty można poznać po IP

tak samo jak z user agentem :) G ma pule IP z której wysyła ów tajnych agentów w celu wykrywania cloakingu :)

0

to moze hmm zbierzemy jakies konkrety juz co zastosowac i bedziemy moze dopsiywac do postu na samym poczatku wyedytujemy pierwszy post i wstawimy tam konkrety czy moze jakis artyku, to moze sie przydac kazdemu

0

No to jak masz trochę doświadczenia - wal arta. Dzięki temu każdy znając jakąś dobrą metodę będzie mógł to zmienić. Modyfikacja pierwszego posta tutaj trochę nie ma sensu - musiałbyś się tym ręcznie zajmować albo Ty, albo ktoś z moderatorów, którzy raczej nie mają na to czasu.

0

Piszcie strony, które przydają się innym. Będą linkować i uzyskacie to, czego chcecie. A takie na siłę wypromowywanie się, to śmierdzi mi stronkami porno podrzucamymi pod każde hasło.

0

Hmm... Dlatego pytanie brzmi o normalne pozycjonowanie, było zaznaczone, że nie chodzi o promowanie na chama, oszukiwanie robotów. Rzecz w tym, jak napisać stronę, która by była znajdowana w Google pod odpowiednimi hasłami, by nie utrudniać pracy robotom. Taka wiedza jest przydatna.

0
Adam.Pilorz napisał(a)

Hmm... Dlatego pytanie brzmi o normalne pozycjonowanie, było zaznaczone, że nie chodzi o promowanie na chama, oszukiwanie robotów. Rzecz w tym, jak napisać stronę, która by była znajdowana w Google pod odpowiednimi hasłami, by nie utrudniać pracy robotom. Taka wiedza jest przydatna.

Ale już się pojawiają przykłady, jak wygenerować 1000 stron, albo co innego podawać dla google a co innego dla zwykłych użytkowników.

Co do metod, to w przypadku trudno indeksowalnych stron (jak np. poruszony przeze mnie w sąsiednim wątku problem stron w xml lub dynamiczne strony z wieloma parametrami w url) można pomóc google przez Google Sitemaps.

0

pozycjonowanie na chama jest skuteczne ale na chwile wymaga to co chwila sprawdzania czy dana metoda nie jest juz uznawana jako spam. Napisze zaraz arta ale takie zalazki moze ktos cos dopisze jakies doswiadczenia. ja na pisze co ja juz ise nauczylem pozdro

0

a skąd wy to możecie wiedzieć ? przecież google nic oficjalnie chyba nie mówi i to wszystko są domysły, nawet nigdy się nie ma pewności czy strona jest zbanowana czy nie, ja bez żadnego oszukiwania, wszystko zgodnie ze wszystkim stronę w G ujrzałem dopiero po ponad 3 miesiącach. To są chyba wszystko mity co tu wypisujecie - chyba że się mylę i google gdzieś oświadcza np że ma agentów podających się za firefoxa z innego IP ? No chyba że który z was pracuje w google to sorry [wstyd]

0
Adamo napisał(a)

a skąd wy to możecie wiedzieć ? przecież google nic oficjalnie chyba nie mówi i to wszystko są domysły, nawet nigdy się nie ma pewności czy strona jest zbanowana czy nie, ja bez żadnego oszukiwania, wszystko zgodnie ze wszystkim stronę w G ujrzałem dopiero po ponad 3 miesiącach. To są chyba wszystko mity co tu wypisujecie - chyba że się mylę i google gdzieś oświadcza np że ma agentów podających się za firefoxa z innego IP ? No chyba że który z was pracuje w google to sorry [wstyd]

czy mi się wydaje czy twierdzisz, że cała branża SEO to ściema ? :>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1