[JS] Jak zrobic ze po nacisnieciu guzika wkleja sie text?

0

Witam.
Mam taki problem i probowalem przerobic kod z JS ze jak sie wciska guzik
[B] to w formularzu wstawia sie a pozniej itd
Mi teraz zalezy na takim jakby edytorze ale mam swoje pewne stale jak w szablonie

Jak najprosciej mozna zrobic ze jak wciskam przycisk [START] to pojawia mi sie w formularzu napis:
echo "
a jak wcisne guzik [STOP] to pojawi sie:
";
ale nie chce wykrywac jakis zamykanych tagow tylko prosty skrypt
ze za kazdym razem jak wcisne przycisk to mi wkleja dany text?

0

krótko i treściwie: <font size="4">C</span><font size="5">O</span><font size="3">?</span> :-|

wwww napisał(a)

ugabuga, siabadaba, bugaczaka, tralalala, blebleble tylko prosty skrypt
ze za kazdym razem jak wcisne przycisk to mi wkleja dany text?

<script>
function wstaw(co){
  document.forms['forma'].elements['textarea_name'].value = 
    document.forms['forma'].elements['textarea_name'].value + co.value;
}
</script>
<input type="button" onclick="wstaw(this)" value="echo \"">

jak chcesz na pozycji w której jest kursor to zajrzyć choćby w źródło tej strony którą właśnie masz otworzoną odpowiadając ( http://4programmers.net/templates/motion/scripts.js ), jak chcesz to też możesz napisać bardziej zrozumiale i dając tagi które nie chcesz żeby się parsowały w znacznik "plain"

0

Wciskam BUTTON na stronie i w polu TEXTAREA wkleja sie dany TEXT co jest pod guzikiem

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1