[JS] Zapis zmiennej do pliku

0

Mam pewien skrypt a w nim pewna zmienna
chce by zawrtosc tej zmiennej byla zapisywana do pliku, jak to zrobic?

0

gdzie ma byc ten plik po stronie klienta czy serwera ?
jak serwera to PHP a jak po stronie klienta to zapomnij chyba ze w COOKIES

0

obojetnie

0
zenonek napisał(a)

obojetnie

sprecyzuj co chcesz zrobic, bo odpowiedzi moga być dwie:

  1. Nie da sie
  2. Cookies..
0

No to jak to zrobic przy pomocy cookies

0

google -> Javascript cookies

Pierwszy wynik http://javascript.reporter.pl/javascript/cookie.html :[

0

To moze jeszcze jakis przyklad jak zapisac zawrtosc zmiennej "a" do cookies ;)
[green]


ziom napisal:

no wlasnie jak zapisac bo z tego linku nic nie moge wyniesc ehh :( help

//tutaj się nie pisze dwóch postów pod rząd, a jak chciałeś udać inną osobę to ci się nie udało - m.p

0

ale w tym linku macie wszystko czarno na białym (no właściwie to biało na czarnym ale to już szczegół ;P) przykład:

<script type="text/javascript" language="JavaScript"></script>

i zapisuje to ciacho na dysku o nazwie "jestem" i zawartością "głupi", ale teraz spytaj lepiej jak to odczytać, ha :D

a tu masz wszystko http://4programmers.net/Forum/160274#160274 //autora poniżej - spóźniony ;P

0

...u góry masz przycisk szukaj, warto skorzystać, a poza tym to jest typowe pytanie i na Google znajdziesz odpowiedź...

http://4programmers.net/Forum/160274?h=cookie%20javascript#160274

0

dzieki wam :) Adamo jestes spox mimo ze mnie obraziles...tak sobie mysle i stwierdzam ze nie jestem glupi a raczej leniwy..sorry

a co do tego ze chcialem udac inna osobe to nie prwda :) jak bym chcial udac to bym sie polaczyl przez anonimowe proxy lub przez konto shell lub jeszcze inny sposob :P

0

czym cię obraziłem ? :| tym ciachem "jestem"="głupi" ? jak tak to to nie było skierowane do nikogo tylko zawsze podstawiam jakieś debilstwa za dane albo nazwy zmiennych ;P zresztą z tego co widzę to nie tylko ja ...

0

:( do tej zmiennej co ja mam to nie spelnia oczekiwan...
dobra jesli to odpada...to jestem ciekaw czy mozna wyswietlic zawrtosc tej zmiennej w formularzu

Adamo spoko :) :D

0
<HTML>
<HEAD>
 <TITLE></TITLE>
<script type="text/javascript" language="JavaScript">
function wstawWartoscZmiennej(){
  var zmienna = "Wartosc zmiennej";
  document.getElementById('pole').value = zmienna;
}
</script>
</HEAD>
<BODY onload="wstawWartoscZmiennej();">
<form method="POST">
<input type="text" size="20" id="pole">
</form>
</BODY>
</HTML>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1