[JS] Formualarz i przyciski w JS

0

Witam, mam taki niby prostacki problem. Jest formularz , sklada sie z paru pól i teraz chce miec 2 przyciski np p1 i p2. Teraz po kliknieciu p1 przed wyslaniem odpalam skrypt ktory sprawdza czy wszystkie pola sa wypelnione, natomiast teraz chce zeby po nacisnieciu p2 skrypt nie sprawdzal poprawnosi tylko od razu wyslal. Jak w tym skrypciku wychwycic ktory przycisk jest byl klikniety ?
Wartosci form.p1.value sa przypisane zawsze, nie tylko po kliknieciu jak sprawdzic co kliknalem przed chwila?

0

nie mozesz w p1 dac onclick="sprawdz();" i jak jest OK w sprawdz to submit() w w p2 dac tylko onclick="submit();" ??

0
ssnake napisał(a)

nie mozesz w p1 dac onclick="sprawdz();" i jak jest OK w sprawdz to submit() w w p2 dac tylko onclick="submit();" ??

Mogę bo własnie tak przed chwila zrobilem, nieraz sa naprawde proste wyjscia a szukamy skomplikowanych. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1