[HTML] Odstępy pomiędzy tabelami.

0

Witam!
Jak zlikwidować odstępy wielkości 2 pixeli między logiem, a resztą strony i paskiem tytułu, a miejscem na tekst? Ten błąd jest widoczny tylko pod IE, pod FF i Operą wszystko jest OK.
Z góry dziękuje!

Adres strony to: http://users.vlo.ids.gda.pl/~jet/erhabe/
Ten obrazek ilustruje problem:
user image

0

lepiej pokaz kod ktory jest odpowidzialny za wyswietlanie tch dwoch tabel miedzy ktroymi niby ten pasek sie pojawia

0

To co napisał smok89 już miałem zrobione, problem tkwi w tym, że teoretycznie wszystko jest dobrze :(

Oto ten kod:

  <TABLE CELLPADDING="0" CELLSPACING="0" >
   <TR>
    <TD COLSPAN="6" >
      <TABLE CELLPADDING="0" CELLSPACING="0">
       <TR>
        <TD>
         <IMG SRC="images/logo_left.gif" ALT="">
        </TD>
       <TD CLASS="LOGO">
        <IMG SRC="images/logo_top.gif" ALT="">
       </TD>
       <TD>
        <IMG SRC="images/logo_right.gif" ALT="">
       </TD>
      </TR>
     </TABLE>
    </TD>
   </TR>
   <TR>
    <TD CLASS="MARGIN_LEFT">
     <IMG SRC="images/margin_left.gif" ALT="">
    </TD>
    <TD CLASS="MENU_LEFT">
     <TABLE WIDTH="180" CELLPADDING="0" CELLSPACING="0">
      <TR>
...
0

zapewne robisz to w Front Page'u... jesli to tej to o czym mysle to zapewne znam rozwiazanie ale powstrzymam sie zeby sie najpierw upewnic. Powiedz czy ta przerwa wystepuje miedzy tabelami czy miedzy komorkami...

0

Strone robiłęm w zwykłym notatniku, nawet nie mam frontpage'a(pewnie zasugerowałeś się wcięciami :)). A te przerwy są albo pomiędzy tabelami(TABLE) albo pomiędzy wierszami(TR).

0

dobra, to teraz sie popisze glupota (chyba) :P
moze sproboj zamiast dac te loga jako tlo komorek w tabelce.. (ustaw oczywiscie width i height :))
mam wrazenie, ze to moze przez owe IMG, ewentualnie moze ustawic ustawic temu obrazkowi jakis width i height (border na 0)?

0

Blad jest w uzyciu obrazkow nie mozesz pisac w ten sposob:

<td>
<img src=images/ble.gif>
</td>

zamiast tego powinienes napisac

<td><img src=images/ble.gif></td>

czyli bez przejsc do nowych lini...

Jednak tak jak pisal poprzednik lepiej bedzie uzyc obrazkow w tle komorek i ustawic szerokosc i wysokosc komorki. O ile wiem to nikt nie robi stronek wstawiajac tylko ustawia tlo komorki...

0

Bardzo dziękuje wam wszystkim za pomoc! Nie przypuszczałem, że przyczyna może być taka głupia ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1