[server-side] Nie można odnaleźć strony...

0

Witam,

Jak zrobić, żeby zamiast komunikatu "Nie można odnaleźć strony" jeśli nie ma takiej strony przekierowywało na stronę index.html ??
Takie coś jest zastosowane na republice, jeśli nie ma takiej strony przekierowuje na dany adres.
Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

0
duppelmayer napisał(a)

Witam,

Jak zrobić, żeby zamiast komunikatu "Nie można odnaleźć strony" jeśli nie ma takiej strony przekierowywało na stronę index.html ??
Takie coś jest zastosowane na republice, jeśli nie ma takiej strony przekierowuje na dany adres.
Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

Musisz stworzyć plik .htaccess i umieścić w nim tekst:
ErrorDocument 404 /index.html

0

Wysyłam ten plik, ale serwer w ogóle go nie widzi.

0

duppelmayer: A jesteś pewny, że Twój serwer obsługuje .htacces? Nie jest to tak częste na darmowych serwerach...

0

Płacę 30zł/mies i mam Cpanel, w którym można ustawic odwołania do poszczególnych błędów, ale to też mi coś nie działa. Jest jakaś inna możliwość?

0

w Cpanel`u masz coś takiego hest strony błędów i o ile pamiętam można tam dodawać skrypty php, jeśli tak to

<?
  header('Location: index.php');
?>
0

Mam to w cpalenu i efekty tego możesz zobaczyć na www.jup.pl - żadno php sie nie wyświetla, bo coś się zrąbało:/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1