[JS] document.write i </script>

0

Jak wpisac w document.write cos takiego:

<script src="elements_hnavbar.js"></script>

wpisujac normalnie w cudzyslowach document.write("<script src="elements_hnavbar.js"></script>"), "wysypuje sie na </script>. Nie chce go w ogóle potraktowac jako stringa. Gdziekolwiek bym w skypcie napisal </script>, editplus zamienia mi go na niebieski kolor (czytaj - chce traktuje go jak instrukcje)

jak zapisac przy pomocy document.write powyzsza instrukcje. koniecznie musze miec to zapisane przy uzyciu docuent.write

0

rozdziej script tag - np:

'<script></script>'

zamień na:

'<'+'script><'+'/script>'

0

uzywaj \ , tzn
document.write('<script src=\'scierzka/plik.js\'></script>');

0
migajek napisał(a)

uzywaj \ , tzn
document.write('<script src=\'<font size="4"><b><ort>scierzka</ort></b></font>/plik.js\'></script>');

wątpie żeby zadziałało bo jeszcze przed / jak coś

0

pomoglo dzieki

mam jednak dalszy klopot

w <HEAD> strony mam skrypt ktory wykonuje sie po wcisnieciu buttona (onclick). I potrzebne mi jest zeby ta wywolana funkcja generowala tabele z tlem i skryptem jak ponizej

document.write("

')</p>

tylko jak to zrobic skoro sam skrypt w ktorym to wstawiam jest w naglowku (<HEAH>)?? nie mozna wstawic tabeli w naglowku. dopiero w BODY. jak wiec to obejsc

nikt nie wie??:)

0

a nie możesz po prostu wstawić tego skryptu w sekcje body ?

0

Aktualnie nie siedzę w JavaScripcie, ale ten problem chyba rozwiąże zastosowanie funkcji. To znaczy wstawisz jakiś tam kod do funkcji w sekcji head, a następnie wywołasz ją w BODY. Przykładowo

<head> <script language="JavaScript">

function pisz()
{
document.write("

nic ckjadf ciekawego

");
}</p> </script> </head> <body> <script language="JavaScript">

pisz();

</script> </body>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1