[html i css] Ustawienie linków

0

Cześć. Mam taki oto problem. Mam komórkę tabeli(dość długą), gdzie mam kilka linków prawie jeden po drugim(między nimi jest przerwa, jakieś 40px).

Wygląda to mniej - więcej tak:

------------plik html-------------

...
<td><a href="1.php" class="g1">Link1</a>
<a href="2.php" class="g2">Link2</a>
</td>
...

--------------plik css-------------

A {//tutaj formatuje kolory, text-decoration i czcionkę}
A.g1 {margin-left: 35px}
A.g2 {padding-left: 40px}

O ile między link1, a początkiem strony jest wszystko ok, to między link1, a link2 jest niedobrze, bo gdy się wyjedzie kursorem myszy z "obszaru" link1, to od razu najeżdżamy na link2(pomimo tego, że jest on 40 px dalej). Coś jakby ta pusta przestrzeń między nimi też była linkiem.

Co mam zrobić, żeby tak nie było?

0

a nie możesz po prostu dać znacznika br, albo div lub span z odpowiednimi ustawieniami w CSS??
bo z tego co napisałeś to to zachowanie jets słuszne :D

dobrym rozwiązaniem (ja tak mam u siebie) jest, że tam gdzie mają być linki dajesz zwykłą tabelke, i jeden wiersz to albo link albo przestrzeń - bo przecież możesz ustawić sobie wysokość wiersza :D

pozdro Milka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1