[HTML] IMG w TD

0

mam taki kod:

<TABLE CELLSPACING="0" CELLPADDING="0" WIDTH="750" BORDER="0">
 <TR><TD WIDTH="128" VALIGN="top"><IMG SRC="gfx/m1.jpg" BORDER="0" ALT="EL" WIDTH="128" HEIGHT="20"></TD></TR>
 <TR><TD WIDTH="128" VALIGN="top"><IMG SRC="gfx/m2.jpg" BORDER="0" ALT="EL" WIDTH="128" HEIGHT="52"></TD></TR>
 <TR><TD WIDTH="128" VALIGN="top"><IMG SRC="gfx/m3.jpg" BORDER="0" ALT="EL" WIDTH="128" HEIGHT="59"></TD></TR>
 <TR><TD WIDTH="128" VALIGN="top"><IMG SRC="gfx/m4.jpg" BORDER="0" ALT="EL" WIDTH="128" HEIGHT="35"></TD></TR>
 <TR><TD WIDTH="128" VALIGN="top"><IMG SRC="gfx/m5.jpg" BORDER="0" ALT="EL" WIDTH="128" HEIGHT="118"></TD></TR>
</TABLE>

w IE obrazki w pionie sa polaczone (stykaja sie) a w FireFox jest miedzy nimi przerwa ??
dlaczego i jak ja usunac ??

0

...mam Firefox 0.9.2 i nie mam przerwy... [???]

0

Ja mam FireFox'a 1.0 i tez <ort>niemam</ort> przerw.

0

u mnie sa takie efekty:
http://www.szczawno.hg.pl/temp/IEvsFireFox.jpg
po lewej IE po prawej FireFox :-/

0

Niewiem dlaczego tak się dzieje. Jaką masz wersje Fox'a ? Możę jak masz jakąś starszą wersje to zaktulizuj sobie i po problemie ;)

0

no wlasnie mam aktualna
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

nie wiem czemu tak jest [sciana]

0

Zamiast używać znacznika "img" możesz ustawić tło dla wiersza i ort! pomocą "td background=ort!/obrazek.gif". Wtedy nie będzie przerw :)

0
.oO NoRiN Oo. napisał(a)

Zamiast używać znacznika "img" możesz ustawić tło dla wiersza i ort! pomocą "td background=ort!/obrazek.gif". Wtedy nie będzie przerw :)



albo nowocześniej 

`<td style="background-image: url('sciezka/obrazek.gif');">`
0
Kris napisał(a)

mam taki kod:

(...)<TD WIDTH="128" VALIGN="top">(...)

Powodem wyświetlania przerw jest valign nie wiem czemu ale firefox nieco inaczej to interpretuje... :(

0

wina nie byla w VALIN tylko w:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Final//EN">
po zmianie na:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
wszystko juz jest OK

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1