kto co sciąga ze strony

Odpowiedz Nowy wątek
2005-02-17 20:46
tofik
0

Witam, mm do was pytanie, czy istnieje skrypt php, taki który zapisuje do pliku np "download.txt" na sever kto jaki plik z mojej strony sciąga ??, tak aby do pliku download.txt zapisywal sie nr ip + to co sciągnela ze stronki ?? prosze owszelka pomoc... pozdrawiam serdecznie i czekam niecierpliwie na pomoc...

Pozostało 580 znaków

2005-02-17 21:11
0

istnieją zdaje się takie programiki które trza zainstalować na serwerze i loguje wszystko i ładnie przedstawia, ale trza mieć dostęp do serva, a tak to chyba jedyne wyjście to przepuszczać wszystko przez skrypt logujący, np jak chcesz logować ściągnięcie jakiegoś pliku z download to download.php?plik=archiwum.zip a w download.php przekierowanie i zapisanie do pliku, a jakbyś chciał logować wszystko, tj. style, skrypty, itd to musiałbyś też tak że przy każdej stronce na początku zapisać do logu i np dodając skrypt zrobić zamiast <script src="skrypt.js"> dać <script src="download.php?plik=skrypt.js"> tyle że jak coś to i tak ktoś ściągnie ze stronki z omijaniem tego skryptu


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2005-02-18 15:10
tofik
0

a mogbys to jakos napisac tek zeby bylo goto we bo ja sie nieznam na takich sprawach a to mi jest dosc potrzebne za pomoc bardzo diekuje :)

Pozostało 580 znaków

2005-02-19 18:48
0

pod link do pliku np. "moj.zip" dajesz "moj.php".
W tymże "moj.php" piszesz funkcję logującą - zapisującą dane np. w "log.txt" i kierujesz użytkownika do docelowego "moj.zip". Nie zapomnij ustawić parametry log.txt na 0777 we właściwościach na serwerze.

<?php
; //zapisz ten plik jako np. moj.php

; //funkcja logująca:
$log = "log.txt" ; //tu bedziesz gromadził dane

$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"] ; // ip pobieracza
$nazwa_hosta = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']) ; //to samo tylko nazwa
$browser = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; ; //jedynie naprawde potrzebna funkcja szpiegowska - żebyś wiedział na jakich przegladarkach sprawdzać stronę
$kiedy = date("d.m.Y , H:i") ; //wiadomo - data

$uchwyt = fopen($log,a) ; //log - czyli otwierasz log w trybie dodawania zapisu
flock($uchwyt,1) ; //blokujesz plik, na wszelki wypadek
fwrite($uchwyt,"\n"); //wpisujesz kolejne dane :
fwrite($uchwyt,$ip."\n");
fwrite($uchwyt,$nazwa_hosta."\n");
fwrite($uchwyt,$browser."\n");
fwrite($uchwyt,$kiedy."\n");

flock($uchwyt,3); //odblokowujesz plik
fclose($uchwyt); //zamykasz plik
header('Location:moj.html'); //kierujesz do moj.zip
?>

Pozostało 580 znaków

2005-02-19 19:44
0
majam napisał(a)

header('Location:moj.html'); //kierujesz do moj.zip

no chyba nie :)


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2005-02-19 20:46
0

masz racje: "moj.zip" ale...
chciałem napisać blokadę, tak , by strona "moj.html" z wejsciem do "moj.zip" otwierała się po nadejściu z odpowiedniego adresu i szczerze mówiąc pogubilem się

help help

Pozostało 580 znaków

2005-02-23 22:58
0

a moze wpierw odpowiednie naglowki a potem http://pl.php.net/manual/en/function.readfile.php

Pozostało 580 znaków

2005-02-25 21:16
tofik
0

witam, dziekuje za wszelką pomoc, ale niezabardzo rozumie, czy moglby ktos mi to jakos ulozyc w calosc, byl bym badzo wdzieczny... i odrazu podstawil wlasciwy plik w miejsce pliku ktory ma sie sciagnac osobie zeby sie nazywal "plik.zip", jeszce raz prosze o podanie calego dodokumentu jak mam to zrobic tylko z podanymi odpowiednimi wartosciami bo nie czaeje... pozdrawiam serdecznie

Pozostało 580 znaków

2005-02-25 21:56
ziuta
0

<?php
; //zapisz ten plik jako np. moj.php

; //funkcja logująca:
$log = "log.txt" ; //tu bedziesz gromadził dane

$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"] ; // ip pobieracza
$nazwa_hosta = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']) ; //to samo tylko nazwa
$browser = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; ; //jedynie naprawde potrzebna funkcja szpiegowska - żebyś wiedział na jakich przegladarkach sprawdzać stronę
$kiedy = date("d.m.Y , H:i") ; //wiadomo - data

$uchwyt = fopen($log,a) ; //log - czyli otwierasz log w trybie dodawania zapisu
flock($uchwyt,1) ; //blokujesz plik, na wszelki wypadek
fwrite($uchwyt,"\n"); //wpisujesz kolejne dane :
fwrite($uchwyt,$ip."\n");
fwrite($uchwyt,$nazwa_hosta."\n");
fwrite($uchwyt,$browser."\n");
fwrite($uchwyt,$kiedy."\n");

flock($uchwyt,3); //odblokowujesz plik
fclose($uchwyt); //zamykasz plik
header('Location:plik.zip'); //kierujesz do plik.zip
?>

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0