Darmowe/Płatne/Sponsorowane Domeny-DNS

0

Tak jak w temacie piszcie gdzie, za ile itd.

Zaczne:

www.nazwa.pl

.com - 50 zł / 1 rok
.com.pl - 75 zł / 1 rok
.info - 60 zł / 1 rok
.net - 50 zł / 1 rok
.pl - 100 zł / 1 rok
.net.pl - 75 zł / 1 rok
.org.pl - 75 zł / 1 rok
.org - 50 zł / 1 rok
.biz - 60 zł / 1 rok

0

na az.pl jest najtaniej :] ale nie możesz se sam poszukać ? :)

0

na az.pl jest najtaniej :] ale nie możesz se sam poszukać ? :)

to ma byc spis ;p

0

mogłoby być Domeny / Aliasy bo darmowych domen to nie widziałem (poza info), sponsorowanych też raczej nie, chyba że jako "gratis" do konta na serwerze www

http://dot.tk - aliasy:

.tk - jest darmowe z popupem lub bez popupa za 9,95 $ / 1 rok

http://www.prv.pl - aliasy:

.prv.pl - darmowe (możliwość założenia aliasu do poczty - 900 pkt = 9 zł / 1 rok)

http://www.kom.pl - aliasy (pasujące do stron programistycznych nawet ;P):

.int.pl - darmowe
.kom.pl - darmowe
.ltd.pl - darmowe

http://www.abc.pl - aliasy:

.abc.pl - darmowe

http://www.w.pl - aliasy:

.w.pl - darmowe
.z.pl - darmowe
(dość często wyskakuje błąd 403 przy próbie obejrzenia strony pod tym aliasem)

http://az.pl - domeny:

.com - 39 zł / 1 rok
.com.pl - 55 zł / 1 rok
.info - 15 zł / 1 rok
.net - 39 zł / 1 rok
.pl - 69 zł / 1 rok
.net.pl - 55 zł / 1 rok
.org.pl - 55 zł / 1 rok
.org - 39 zł / 1 rok
.biz - 39 zł / 1 rok

http://domainsite.com - domeny:

.info - 1,99 $ / 1 rok
(reszta domen jest dużo za droga)

powyższe ceny są cenami netto ;P

0

Witam,

Jak <ort>do tąd</ort> nie znalazłem nic tańszego niż

Domeny - http://www.godaddy.pl/
Serwer - http://netlook.pl/

Pozdrawiam
Struś ze Strusionetu

0

http://eu.org => Darmowe Domeny

0

http://www.ibc.pl

za rok (cena netto)

. PL - 61 zł
. COM.PL 55 zł
. COM 45 zł
. ORG 45 zł
. NET 45 zł
. BIZ 45 zł
. INFO 45 zł
. Regionalne 18 zł

Jeżeli ktoś ma nadmiar pieniędzy to może http://www.nask.pl :P

.pl 200,00 + VAT
.com.pl, .biz.pl, .net.pl, .org.pl ... 150,00 +VAT
regionalne 50,00 + VAT

0

Aliasy:
http://www.prv.pl oczywiście (darmowe)
Domeny:
http://www.domena.cc (płatne)
http://domeny.onet.pl (płatne, drogie)

<font size="1">Mozna by przykleić i dawać jeszcze posty o darmowym hostingu DNS - to też by było przydatne.</span>

0

na az.pl jest najtaniej :] ale nie możesz se sam poszukać ? :)

co do taniości to faktycznie jedna z lepszych ofert :D

0

nie sprawdziłem ale prawdopodobnie

http://wha.la (darmowe domeny):

trickip.org
trickip.net
3feet.COM
ezua.COM
dnyp.COM
my247.COM
REBATESRULE.net
ddns.name
changeip.name
ns3.name
ns2.name
ns1.name
mynumber.org
DSMTP.COM
3-a.net
stressclub.COM
savedme.com
h1x.com
4pu.com
4dq.com
25u.com
4MyDomain.Com
GetTrials.COM
ddns.us
dynamicdns.org.uk
dynamicdns.me.uk
ddns.ms
ddns.me.uk
YGTO.com
pcanywhere.net
mailtrapper.COM
OurHobby.com
oCry.com
AlmostMy.COM
ns01.us
ns02.us
dns1.us
dns2.us
BigMoney.biz
Got-Game.org
misecure.com
ninth.biz
sixth.biz
eSMTP.biz
port25.biz
moneyhome.biz
WWW.biz.biz
ftpserver.biz
gr8name.biz
gr8domain.biz
myWWW.biz
ftp1.biz
eDNS.biz
dhcp.biz
WWW.bizz
freeWWW.biz
sexxxy.biz
xxxy.biz
ns02.biz
ns01.biz
dynamicDNS.biz
myDDNS.com
freeddns.com
freeWWW.info
xxxy.info
toh.info
Squirly.info
myZ.info
myPicture.info
myMom.info
myDad.info
myFTP.info
ns02.info
ns01.info
ddns.info
freeTCP.com
ServeUser.com
ServeUsers.com
americanunfinished.com
sellClassics.com
oTZO.com
qaulcomm.com
MrsLove.com
IsASecret.com
MrFace.com
VizVaz.com
qHigh.com
qpoe.com
JetOS.com
FAQServ.com
itsAOL.com
Jkub.com
xxuz.com
InstantHQ.com
ItemDB.com
FartIT.com
my03.com
zyns.com
dns05.com
dns04.com
x24HR.com
MrBonus.com
MrBasic.com
jungleheart.com
justdied.com
toythieves.com
organiccrap.com
mefound.com
sexidude.com
2waky.com
yourtrap.com
youdontcare.com
wha.la
onedumb.com
1dumb.com
dumb1.com
zzux.com
wikaba.com
compress.to
longmusic.com
epac.to
dynamic-dns.net

0

Teraz czas na DNSy :)

http://freedns.afraid.org <-- dość dobry, ale nie wiem jak ustawić przekierowanie na maila :)

P.S. Podawajcie swoje ...

0

http://rejestracjadomen.pl/ - domeny*.pl po 59zł polecam usługi bardzo dobre

0

www.za.pl - darmowe domeny 200 mb

Szybki serwer i wszostko O.K ale niestety z reklamami [sciana]

0
.oO NoRiN Oo. napisał(a)

www.za.pl - darmowe domeny 200 mb

Szybki serwer i wszostko O.K ale niestety z reklamami [sciana]

jestes genialny
odkad to domena posiada wartoc WIELKOSC?
co to oznacza ze domena warzy 200MB? tyle zajmuje plik strefy domeny w DNSie?

0

Macie Panowie coś nowego może ? Słyszałem o jakiejś "nowej" ofercie pl po 40 złotych, ale kurcza zapomniałem adresu ;/

0

http://www.domenytanio.pl/
domeny pl za 49 zł - chyba najtaniej

na jednej amerykańskiej stronce była promocja na polskie domeny (!!) były po 8$ (ile u nich się dolicza do netto ?)

na za dają domeny 200 megowe ? no nieźle, nieźle, myślałem że jest ograniczenie chyba do 256 znaków domena a tam można rejestrować do 209715200 znaków ? tylko kto by zapamiętał ... :/ nah, i kijowo że z reklamami ... ;)

a domeny .com, .info, .org etc. to chyba polacy mają najtaniej na świecie ?

0

EuroDNS - do końca stycznia 2006 darmowe domeny .be
Każdy może zarejestrować do 10 domen.

0

www.yoyo.pl - 200mb na strone, chyba 30mb na mysql, domena www.twojanazwa.yoyo.pl, wszystko za darmo, bez reklam, trzeba tylko umiescic adres zwrotny yoyo.pl na stronce w postaci jakiegos linka

www.xt.pl - darmowe aliasy, bez reklam

aliasy to:

xt.pl
bbs.pl
alias.pl
oz.pl
go.pl
xk.pl
u2.pl

0

A co to ma wspolnego - przepraszam ze tak zapytam - z tematem ?

0

Sory za odgrzanie kotleta ;)

Zapraszam na <url>www.nsx.pl</url> - serwis oferujący zupełnie darmowe domeny z DNS.

Pozdrawiam
www.nsx.pl

0

um, a skąd mam te adresy dns wziąć? Domena darmowa, ale już znalezienie dns chyba nie :>

btw.
i kto pisał, że domeny .info są darmowe ?

0

@kmfk:

  1. Często hostingowcy udostępniają możliwość parkowania domen u siebie. Jeśli nie, to są darmowe serwisy dające możliwość skorzystania z DNSów - poszukaj "Free DNS" u wujka, jest tego multum.
  2. Domeny .info były darmowe przez jakiś krótki okres czasu po ich wprowadzeniu. Teraz się płaci.
0

Szczerze mówiąc, to sam rozglądam się za darmowymi lub tanimi DNS (poniżej 2599/rok, jak pewna firma oferuje ;)), ale żaden nie oferuje tego, co mi potrzeba:

  • obsługa wildcard DNS
  • obsługa SRV (jabber gmail)
  • obsługa TSL (TLS, SLT, STL?!) - chodzi o autoryzację SMTP, nie pamiętam jak to się zwie
  • bez dziwnych ograniczeń (typu 3 subdomeny w wersji free)
0

Ja dobyłem coś takiego, jak na razie uczę się to obsługiwać, aby się moja strona wgrała po prostu:

http://freedns.sgh.waw.pl

Interfejs zaawansowany
(dla parametrów SOA, TTL, etc...)
Interfejs IPv6
(dostęp do rekordów IPv6 w strefach Podstawowych)
rekordy TXT
(dla dostępu do rekordów TXT w strefach podstawowych)
Rekordy SRV
(W celu uzyskania dostępu do rekordów SRV w strefach podstawowych.)
Liczba wierszy do wprowadzania dla każdego rekordu

0

Podobny jest też http://www.xname.org (ten sam system, ino na SGH jest spolszczony), ale SRV nie ma. Póki co nie przeszkadza mi to jeszcze, * IN CNAME ma dostępne.

0

http://co.cc - darmowe domeny co.cc
http://eu.org/pl - darmowe domeny eu.org

0

Mamy tu posty z 2005 - czy chciałoby się komuś zrobić czystki w wątku?

0

.pl
home.pl - rejestracja 0 zł (dla firm), 9,90 zł, przedłużenie 99 zł
nazwa.pl - rejestracja 9,90 zł, przedłużenie 100 zł
domeny.pl - rejestracja 0,90 zł, przedłużenie 99,99 zł
www.domeny.tv - rejestracja 10,70 zł, przedłużenie 69,00 zł
www.domenytanio.pl - rejestracja 9,00 zł, przedłużenie 69,00 zł
domenomania.pl - rejestracja 0,10 zł, przedłużenie 95 zł
www.cal.pl - rejestracja 9,90 zł, przedłużenie 65 zł
rejestracjadomen.pl - rejestracja 0,50 zł, przedłużenie 90 zł
www.dbox.pl - rejestracja 12 zł, przedłużenie 55 zł
www.masternet.pl - rejestracja 12 zł, przedłużenie 45 zł

.com, .net, .org
home.pl - rejestracja 19,90 zł, przedłużenie 50 zł
nazwa.pl - rejestracja 29,90 zł, przedłużenie 50 zł
domeny.pl - rejestracja 9,90 zł, przedłużenie 99,99 zł
www.domeny.tv - rejestracja 24,70 zł, przedłużenie 50 zł
www.domenytanio.pl - rejestracja 19,00 zł przedłużenie 39,00 zł
domenomania.pl - rejestracja 0,10 zł, przedłużenie 50 zł
www.cal.pl - rejestracja 24,90 zł, przedłużenie 40 zł
rejestracjadomen.pl - rejestracja 19 zł, przedłużenie 48 zł
www.dbox.pl - rejestracja 25 zł, przedłużenie 35 zł
www.masternet.pl - rejestracja 35 zł, przedłużenie 35 zł

.eu
home.pl - rejestracja 19,90 zł, przedłużenie 50 zł
nazwa.pl - rejestracja 29,90 zł, przedłużenie 50 zł
domeny.pl - rejestracja 9,90 zł, przedłużenie 99,99 zł
www.domeny.tv - rejestracja 24,70 zł, przedłużenie 50 zł
www.domenytanio.pl - rejestracja 15 zł, przedłużenie 45 zł
domenomania.pl - rejestracja 0,10 zł, przedłużenie 50 zł
www.cal.pl - rejestracja 19,90 zł, przedłużenie 40 zł
rejestracjadomen.pl - rejestracja 9 zł, przedłużenie 40 zł
www.dbox.pl - rejestracja 20 zł, przedłużenie 35 zł
www.masternet.pl - rejestracja 25 zł, przedłużenie 30 zł

Zrobiłem takie małe podsumowanie cen domen w Polsce. Nie mam pewności czy gdzieś się nie pomyliłem. Przyznam, że nie wiem jakie są warunki promocji przy rejestracji na domenomania.pl. Jakby ktoś wiedział, to prosiłbym o wyjaśnienie.
Kolor czerwony - najwyższe ceny
Kolor ciemnoczerwony - najwyższe ceny - 10 zł (tylko przedłużanie domen)
Kolor niebieski - najniższe ceny
Kolor ciemnoniebieski - najniższe ceny + 10 zł (tylko przedłużanie domen)
Home.pl oferuje 0 zł na domeny .pl, ale tylko dla firm, a dla indywidualnego klienta 9,90 zł dlatego ich oferty nie zaznaczyłem na niebiesko.

Znacie jeszcze jakieś konkurencyjne oferty domen?

0

ja kupilem o ovhost.pl (klient hrd.pl)
.eu jest za
22zł [nowa] i 30zł [przedluzenie]

czyli najtaniej z listy (tj najbardziej oplacalne w czasie)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1