Blokowanie strony www

0

Hej! Robię sobie stronę www i chciałam umieścić w niej skrypt, który zablokuje mi kopiowanie jej, gdy klikniemy prawy klawisz myszki itd. Czy ma ktoś taki skrypcik? Jak tak to bardzo prosiłabym o wstawienie go tutaj :)
Dziękuję, Karolina.

0

Zablokować prawy klawisz można, tylko że to nic nie da - a tylko zirytuje osobę, która chce zajrzeć w źródło.

Zamiast klikać prawym i robić 'pokaż źródło' to albo zapisze sobie stronę na dysk, albo odczyta ją z 'temporary internet files' albo w pasku adresu na samym początku dopisze 'view-source:' i też zobaczy co chce.

Czy nadal chce Ci się bawić w blokowanie myszy?

0

Chodziło mi o to aby była zabezpieczona strona przed opcją "Zapisz jako..." tak jak robi program HTMLProtector, który jest na 30 uruchomien a to mnie nie bawi. Potrzebny jest mi taki skrypt, który bez ograniczeń czasowych czy uruchomieniowych i tyle:) Kurde czy jest ktoś tu konkretny, kto mi pomoże?

0

Błagaj autorów, żeby Ci odpowiedzieli..... Tylko nie przesadzaj, bo posądzą Cię o spam :-D

0

Karolino - wiem, że chciałabyś uzyskać konkretny kawałek kodu, który rozwiąże wszelkie bolączki, ale zrozum - nie da się zabezpieczyć strony przed zapisem na dysku. Gdyby tak było, to i przeglądarka nie mogłaby wyświetlić danej strony - a to by nie miało sensu.

Jedyne co można zrobić, to zaszyfrować treść strony i napisać w JavaScript algorytm odkodowujący tak niechlujnie, na maxa ściemniony, aby nikomu nie chciało się tego rozgryzać i uzyskać odkodowanej wersji strony. To jedyne, co można... przykro mi.

0

Chodziło mi o to aby była zabezpieczona strona przed opcją "Zapisz jako..." tak jak robi program HTMLProtector, który jest na 30 uruchomien a to mnie nie bawi. Potrzebny jest mi taki skrypt, który bez ograniczeń czasowych czy uruchomieniowych i tyle:) Kurde czy jest ktoś tu konkretny, kto mi pomoże?

Zeby zabezpieczyc strone przed zapisem wystarczy dodac w naglowku prosty skrypt:

<html> <script> if(window.location.href.substring(0,4)=="file"){ alert('Stronka zapisana na dysku'); window.location.href="http://www.google.pl/;" //przekierowanie } </script> <body> Tresc strony. </body> </html>

W podobny sposob mozna zabezpieczyc strone przed umieszczeniem na innym serwerze.

Kiedys napisalem skrypt, ktory wprowadza takie "zabezpieczenia" i na koniec
szyfruje strone - czyli mniej wiecej robi to co ten programik o ktorym wspominasz.
Jezeli chcesz pisz na priva - wysle Ci.

0

a chcesz sie założyć ?? zabezpieczy góra IE - ale też tylko wtedy, kiedy jest właczona obsłuyga JS - jak komuś zależy, to ją wyłączy - jedno kliknięcie...
I jestem niemal pewny, że przegladarki oparte o Gecko (Mozilla, Firefoks) nie beda miały z tym problemu.... inne linuksowe raczej też nie :P... a źródło można zobaczyć, tak jak napisał wyżej Marooned, na wiele sposobów....

0

I jestem niemal pewny, że przegladarki oparte o Gecko (Mozilla, Firefoks) nie beda miały z tym problemu.... inne linuksowe raczej też nie :-P

Lepiej: można nawet ograniczyć działanie niektórych tego typu podobnych skryptów JS (mówię o Mozilla Firefox 0.9.2). Nie są to opcje aż tak zaawansowane, ale z biegem czasu do wersji 1.0 może wiele się zmienić...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1